DOŠLO JE DO PREOPTEREĆENJA

Riječka bolnica je i službeno preopterećena; Istrani će od sada na respirator u Pulu!

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ od 1036 laboratorijski uzoraka obrađenih tijekom jučerašnjeg dana, 387 je pozitivnih nalaza na koronavirus. Ozdravile su 194 osobe pa je trenutno u Županiji 3251 aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC- na bolničkom liječenju nalazi se 137 pacijenata, od kojih je 13 na respiratoru. Tijekom jučerašnjeg dana 4 su osobe preminule.

Kako prenosimo s Glasa Istre, ravnateljica OB Pula Irena Hrstić upravo je obznanila da je od jučer aktivan primarni respiracijski centar u OB Pula, jer je Rijeka preopterećena.

U ovom trenutku osposobili su 8 mjesta za liječenje respiratorom, što ne znači da se kapaciteti neće povećavati. Danas od 48 hospitaliziranih pacijenata u OB Pula, istaknula je Hrstić, većina njih treba terapiju kisikom, što znači da su u riziku i da im treba respirator. Dob takvih pacijenata je uglavnom oko 75 godina.

Rijeka je preopterećena jer je tamo svaki dan jako puno novozaraženih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari