Dio Ciottine ulice zatvoren za sav promet do 29. rujna

U sklopu manifestacije “Europski tjedan mobilnosti” svake godine privremeno se zatvara jedna gradska prometnica i pretvara se u pješačku zonu kako bi se ukazalo na značaj smanjenja prometa u centru grada i samoj urbanoj jezgri

Grad Rijeka i ove godine obilježava ETM (Europski tjedan mobilnosti) koji se održava u periodu od 16.-22. rujna 2018. godine. Ovom manifestacijom promovira se održiva mobilnost, sprječavanje emisije štetnih plinova te kvalitetniji način života i kulturu življenja u urbanim sredinama.

Tema ovogodišnjeg tjedna je „Mix and Move“, odnosno „Podijeli se, pokreni se“ kojom se građane i sudionike poziva na promišljanje o upotrebi održivih i ekološki prihvatljivijih oblika kretanja poput korištenja javnog prijevoza, „car sharing“ modela, bicikala i drugih ekološki prihvatljivih prijevoznih sredstava te njihovog međusobnog kombiniranja.

Službene internet stranice inicijative: http://mobilityweek.eu

Sama manifestacija sastavljena je od aktivnosti koje se održavaju u tjednu od 16.- 22. rujna, uvođenja trajnih mjera za održivu mobilnost i obilježavanja Dana bez automobila (22. rujna). Svake godine zatvara se neka gradska prometnica koja se pretvara u pješačku zonu i time ukazuje na značaj smanjenja prometa u centru grada i samoj urbanoj jezgri.

Sukladno navedenome, od 8.00 sati u subotu, 8. rujna 2018. zatvara se južna dionica Ciottine ulice od raskrižja sa ulicom Ivana Pavla II do raskrižja sa Jadranskim trgom. Predmetna dionica bit će zatvorena do 29. rujna 2018. godine u 21.00 sati.

Korisnici parkirališta u Ciottinoj ulici (dio ulice od raskrižja s Ulicom Ivana Pavla II do Riječkog nebodera), će od 8.- 29. rujna 2018., u vrijeme zabrane parkiranja i prometovanja. svoja vozila moći parkirati na lokaciji HŽ Žabica.

Mole se svi sudionici u prometu da obrate pozornost na novu regulaciju prometa te se upozoravaju na obvezu poštivanja privremene prometne signalizacije.

Ujedno se upućuju na korištenje obilaznog pravca Ciottina (sjeverna dionica) -Ivana Pavla II – Barčićeva-Jadranski trg.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari