DOBRE VIJESTI IZ KARLSRUHEA Mateo Miletić operiran, sve prošlo u najboljem redu!

Mateo Miletić, mladi riječki plivač s invaliditetom i član Plivačkog kluba osoba s invaliditetom “Forca”, sredinom rujna stigao je u njemački Karlsruhe na dvije teške i po život opasne operacije kralježnice. Jučer je prva od njih u SRH Klinikum Karlsbad-Langensteinbach, a trajala je više sati, protekla u najboljem redu, Mateo je iz operacijske sale premješten na odjel intenzivne njege i postoperativne skrbi, a Mateova majka koja ga prati i brine o njemu zamolila je putem facebook stranice Koga briga.. za Matea da se vijest prenese javnosti. Sam je Mateo zatražio da ga se fotografira, i da se dobre vijesti prenesu svima u Rijeci zainteresiranima za njegovo zdravlje. A takvih ima… pa svi su!

koga briga2

Podsjetimo, tijekom kolovoza u Rijeci je organizirano nekoliko humanitarnih akcija pod zajedničkim nazivnikom „Koga briga.. za Matea“ kako bi se prikupila sredstva potrebna za put u Njemačku, odnosno za mogućnost da i Mateova majka bude s mladićem na svakom koraku njegova liječenja u Karlsruheu, o čemu smo pisali OVDJE.

U akcijama za prikupljanje pomoći sudjelovali su mnogi, spomenimo OVDJE upravu i igrače HNK Rijeke.

HZZO je odobrio operaciju i snosi troškove iste, ali ne participira u troškovima pratnje, koja je u njegovu slučaju neophodna jer riječ je o malodobnom djetetu. S tim ciljem organizirana je humanitarna akcija “KOGA BRIGA.. za Matea” kojom su se prikupljala sredstva neophodna da Mateo uz bolničku ima i onu najvažniju, majčinsku skrb.

Spektakularni humanitarni plivački maraton i koncert nakon njega održani su subotu, 29. kolovoza, s velikim uspjehom, o čemu smo pisali OVDJE.

koga briga4

koga briga mateo5

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari