ART MOLO LONGO Riječki lukobran savršena pozornica za brojne umjetnike, kreativce i glazbenike

Riječki lukobran još jednom je postao savršena pozornica za brojne umjetnike, kreativce i glazbenike u sklopu četvrtog Art Molo Longa.

Guzva na molo longu

Preko 60 izlagača kreativaca danas je ukrasilo gotovo 2 kilometra jedne od najatraktivnijih riječkih šetnica, a sve u sklopu tradicionalne manifestacije Art Molo Longo. Uz brojne umjetnike i kreativce, oduševljenim građanima predstavio se i Demetrin Zeleni Kutak čije su proizvode ljudi mogli degustirati na licu mjesta.

I najmladi na dorucku

Dan je započeo onako kako bi svaki dan trebao započeti – uz pravi, zdravi, «jazzy» doručak. Zahvaljujući sponzorima manifestacije, PIK-u d.d. Rijeka, Caffe Baru Terminal i Novom Listu, građanima je podijeljeno oko 600 doručaka te 300 primjeraka današnjeg Novog Lista.

DSC_0311

Školu disanja za vrijeme doručka održala je istaknuta sportašica Melita Adany, a glazbenu Jazzy podlogu za doručak osigurao je LEKAP Quartet koji je svojim nastupom dao uvod za ostale glazbene nastupe koji su se nizali tokom dana. Na dvije pozornice prolaznici su mogli poslušati i nastupe: Bruno Mičetić tria, Bule Ivy-a i Cons Acoustica.

LEKA Quartet

Poseban naglasak ove godine stavljen je na fotografiju kao jedinstven umjetnički izričaj, pa su tako izloženi radovi fotografa Rina Gropuzza, Jasne Šikanje, Aleksandra Saše Tomulića i izložba „Foto si teć“ u organizaciji Foto Kluba Rijeka, uz umjetničko – sportske fotografije iz arhiva Zajednice sportova PGŽ.

Tisucu brodica za rijecku luku

Umjetnik Branko Lenić je na licu mjesta od otpada s Molo longa izradio umjetničku instalaciju koja će tamo kao poseban ukras i ostati, dok su Damir Šegota i Damir Božić Pišta bili zaduženi za puštanje «Tisuću brodova za riječku luku» u čijoj su izradi najviše uživali najmlađi. Osim papirnatih brodića ništa manje ih nije oduševio ni dron koji je čitavo vrijeme nadlijetao lukobran i snimao baš sve što se tamo događa.

PIKO zdravi dorucak

Brojim posjetiteljima ove šarene, najkreativnije manifestacije nije bio nikakav problem prošetati gotovo 4 kilometra između ostalog i zato što ih je na samom kraju šetnice čekala nagradna igra koja ih je poticala da dođu skroz do kraja lukobrana, na najbolji načine spoje umjetnost i kretanje i time učine nešto korisno za svoje zdravlje.

Izvrsno vrijeme, bogat program i brojni posjetitelji bili su garancija još jednog nezaboravnog Art Molo longa, manifestacije koju Rijeka voli!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari