ČESTITAMO

Dodijeljena su priznanja najboljim volonterima Liburnije

Povodom Međunarodnog dana volontera dodijeljena su priznanja najboljim volonterima Liburnije izabranim na Natječaju „VoLi“ u organizaciji Udruge Žmergo, Gradskog društva Crvenog križa Opatija i Udruge za razvoj kulture mladih Kulturni front.

Nagrade su dodijeljene drugu godinu zaredom s ciljem promocije i razvoja volonterstva, prepoznatljivosti volontera i vrednovanja njihovog doprinosa zajednici, a ove je godine titule najboljih ponijelo dvanaest volontera kojima su ih uručili predsjednica Žmerga Diana Kovačić i predsjednik GDCK Opatija Roberto Žigulić.

VIDEO DANA:

Titula Volonterke Liburnije pripala je Vesni Matetić iz Gradskog društva Crvenog križa Opatija koja se tijekom 2021. godine volonterski angažirala u mnogobrojnim akcijama, naročito u dvjema izvanrednim kriznim situacijama – COVID-19 i potres na Banovini. Vesni Matetić pripala je i titula Volonterke Matulja zbog organizacije velikog broja aktivnosti u Matuljima, kao i mobiliziranja novih volontera u toj općini, a proglašena je i Najboljom volonterkom treće životne dobi.

Nagradu volontera Opatije osvojio je Kristian Tončić, volonter GD Crvenog križa Opatija, koji se svojim volonterskim radom istaknuo u nizu aktivnosti te pružio primjer drugim mladim Opatijcima da doprinose svojoj zajednici kroz humanitarni rad i darivanje krvi.

Irena Mišćenić, volonterka Gradskog društva Crvenog križa Opatija, pobijedila je u kategoriji Volonterke Lovrana. Sudjelovala je u mnogobojnim akcijama, promovirala humane vrednote i načela HCK te motivirala mlade za uključivanje u aktivnosti Crvenog križa.

Leon Sušanj iz Planinarskog društva Opatija osvojio je nagradu u kategoriji Mladi volonter svojim doprinosom radu i djelovanju društva, a sudjelovao je u reznim aktivnostima od administracije, preko piljenja drva i čišćenja staza pa do dežurstava u Planinarskom domu.

Titula Volonterske organizacije dodijeljena je Udruzi Dragodid zbog velikog doprinosa udruge uvrštavanju vještine suhozidanja u popis nematerijalne zaštite Republike Hrvatske i UNESCO-ov popis nematerijalne baštine.

Udruga Liburnija film festival svake godine uključuje u svoj rad veliki tim volontera koji pružaju podršku realizaciji festivala, čime uvelike doprinose njegovom uspjehu i prepoznatljivosti te su zaslužili titulu Volonterskog programa.

Planinarsko društvo Opatija nagrađeno je za najbolju Volontersku akciju i to za uređenje planinarske signalizacije na putovima, stazama i šetnicama liburnijskog zaleđa.

Pobjednik u kategoriji Najbolje volonterske fotografije je Milivoj Filipović iz Planinarskog društva Opatija, a svojoj je fotografijom ovjekovječio je postavljanje žiga na planinarskom putu Vrata Plašćenica od strane mladog volontera.

Najvolonterka u gostima za osobe koje dolaze izvan područja Liburnije pripala je Mireli Pašić, višegodišnjoj koordinatorici volontera Liburnija film festivala.

Nagradu za Životno volontersko djelo dobio je Boris Petrić iz Planinarskog društva Opatija, a u obrazloženju stoji da je popis uspjeha i zasluga u svijetu planinarenja ovog istinskog zaljubljenika u planinarenje i planinarstvo ogroman, kao i ljubav i strast koju nesebično prenosi na druge, šireći zarazno planinarsku pozitivu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari