ČESTITKE!

Galerija | Dodijeljene Županijske nagrade za 2019. godinu; pogledajte tko su nagrađeni!

Foto: Mateo Levak/Riportal

Ivica Križ, Ružica Kamenjašević i ženska klapa „Luka“ Rijeka dobitnici su godišnje nagrade za 2019. godinu

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka župan Zlatko Komadina i predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić održali su prijem za dobitnike županijskih nagrada. Andrej Baša dobitnik je nagrade za životno djelo, dok su dr. sc. Ivica Križ, Ružica Kamenjašević i ženska klapa „Luka“ Rijeka dobitnici godišnje nagrade za 2019. godinu.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Čestitavši nagrađenima, župan Zlatko Komadina i predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić istaknuli su kako svaki od dobitnika svojim radom i doprinosom obogaćuje županiju. “Žao mi je da nemamo svečanu sjednicu da veći auditorij zahvali našim laureatima jer prilika je to da se sjetimo onih koji su na razne strane dali svoj doprinos. Bez takvih ljudi ne bi bilo napretka naše županije“, rekao je župan Komadina.

Predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić istaknuo je da skupštinski Odbor za izbor i imenovanja nije imao lak posao pri izboru najboljih s obzirom na veliku kvalitetu svih predloženih. „Čestitke upućujem i u ime svih članova Županijske skupštine koji su odluku o nagrađenima donesli jednoglasno, no nažalost radi epidemioloških razloga nisu u mogućnosti biti ovdje sa nama“.

„Nagrade su prepoznavanje rada pojedinca i njihovog doprinosa zajednici kojom se nagrađuje predanost i entuzijazam koji na kraju uvijek daje dobre rezultate. Svima nama koji smo dobitnici nagrade Primorsko-goranske županije ta nagrada puno znači“, rekao je Andrej Baša zahvalivši se, u ime svih dobitnika, predlagačima nagrada, skupštinskom odboru te Županijskoj skupštini koja ih je potvrdila.

Nagrada PGŽ za životno djelo dodjeljuje se istaknutim fizičkim osobama koje su svojim dugogodišnjim radom i djelovanjem te postignućem dali izuzetan doprinos u području znanosti, kulture i tehničke kulture, sporta, odgoja i obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi, gospodarstva, humanitarnog rada, promicanja mira i tolerancije, zaštite okoliša te drugim oblicima društvenog rada i čiji dugogodišnji rad i djelovanje odnosno doprinos predstavlja trajno dobro od značaja za županiju. Godišnja se pak nagrada dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama za izuzetno postignuće u spomenutim područjima, ostvareno tijekom prethodne godine.

Podsjetimo, županijske nagrade se dodjeljuju u travnju, na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana županije, koja je ove godine izostala radi pandemije koronavirusa.

Dobitnici županijske godišnje nagrade za 2019. godinu:

• Dr.sc. Ivica Križ – za uspješan rad Udruge za zaštitu životinja „Tetrijeb“ čiji je osnivač i predsjednik te doprinos promociji uzgoja tetrijeba gluhana, rijetke životinjske vrste na području PGŽ
• Ružica Kamenjašević, dipl.ing. – za značajan i inventivan pedagoški rad u tehničkoj kulturi i udrugama tehničke kulture, njihovim zajednicama i savezima te izuzetan doprinos popularizaciji tehničke kulture u Primorsko-goranskoj županiji
• Klapa Luka Rijeka – za izniman doprinos očuvanju i promicanju glazbene baštine našeg podneblja, a povodom 35 godina klapskog djelovanja

Nagrada za životno djelo:

• Andrej Baša – za postignute rezultate u organizaciji putujućeg festivala Melodije Istre i Kvarnera i značajan doprinos glazbenom stvaralaštvu i očuvanju autohtone glazbe Istre i Kvarnera

Foto: Mateo Levak/Riportal

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari