PREKRASNO ZDANJE

Galerija | (FOTOGALERIJA) EPK: U prekrasnoj Palači šećerane otvoren novi Muzej grada Rijeke. Postav obara s nogu!

Foto: Riportal - M.-L.

Zbog epidemiološke situacije, otvorenje Muzeja grada Rijeke namijenjeno svim zainteresiranim posjetiteljima trajat će tjedan dana, od subote, 14. studenog 2020. pa sve do subote 21. studenoga. Danas je održan svečani dio otvorenja i organiziran vođeni obilazak za predstavnike medija

U obnovljenoj zgradi riječke industrijske baštine – Palači šećerane, zaštićenom kulturnom dobru Republike Hrvatske – danas je otvoren novi prostor Muzeja grada Rijeke sa stalnim postavom o riječkoj povijesti. Obnova Palače šećerane kapitalno je ulaganje Grada Rijeke u kulturnu infrastrukturu koje se u značajnom dijelu sufinancira bespovratnim EU sredstvima.

Obnovom i otvorenjem Palače šećerane Rijeka je dobila reprezentativni prostor kulture s raskošnim interijerom bogatih dekoracija, zidnim i stropnim oslikama mitoloških sadržaja te povijesnih scena iz vremena antike kao i panoramama imaginarnih gradova.

-Svi mi ne bi bili ovdje da nije bilo te intrigantne, burne i više nego zanimljive riječke povijesti, koja nas je oblikovala, povijesti iz koje učimo, ali one koju gradimo, i upravo ovakvim velikim projektima za naš grad, za našu Luku različitosti. U tome vjerujem leži snaga ne samo ovog projekta već i čitavog projekta EPK, u zajedničkoj misiji i viziji te na koncu, onom težem dijelu, ostvarenju i realizaciji ovakvih projekta, koji su od iznimne važnosti za naš grad, unatoč okolnostima u kojima se nalazimo – poručio je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel na otvorenju obnovljene Palače šećerane zahvalivši se svima koji su sudjelovali u projektu obnove.