GAMERI ZAUZELI STARI GRAD: Predstavljen novi portal za djecu – Brickzine

Foto: Kristian Benić

Na Trgu Ivana Koblera i susjednom Trgu Šišmiš u centru Rijeke, u sklopu dječjeg festivala „Tobogan“ , održana je RiSpawn gaming fešta na otvorenom.

Riječki Stari grad od 14 do 22 sata bio je oaza za sve ljubitelje video igrica, a održane su radionice i natjecanja. Program je vodio poznati gamersko/komičarsko/voditeljski duo Alex i Ševa, poznatiji i kao domaćini Good Game Showa. RiSpawn su organizirali Gradska knjižnica Rijeka i Udruga proizvođača igara PGŽ-a.

Foto: Tanja Kanazir

U sklopu događanja, predstavljeno je i treće tiskano izdanje magazina za djecu Brickzine, na temu ‘greške’ te novi istoimeni portal.

Foto: Tanja Kanazir

Brickzine je, podsjetimo, magazin o stvaranju kulture za djecu, koji nastaje u sklopu programskog pravca Dječja kuća Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture. Projektom organizacijski i produkcijski kao izdavač upravlja Gradska knjižnica Rijeka, suizdavač je RIJEKA 2020, a stvara se uz partnere: Art kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Vijeće mladih Benčić.

Foto: Kristian Benić
Foto: Kristian Benić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari