(REAGIRANJE) Poslovna škola PAR: “Rashladni uređaj na zgradi Municipij nije u vlasništvu Visoke poslovne škole PAR!”

Foto: Screenshot

“Visoka poslovna škola PAR je u obnovu prostora Palače Municipium uložila preko 2 milijuna kuna vlastitih sredstava”, ističu iz PAR-a.

Na portalu Riječanin 1. srpnja 2019. godine objavljen je članak autora B.V., pod naslovom : RIJEČKA KRASOTICA Miletić: “Klime na Municipiju – divljaštvo!”; Obersnel: “To je neprihvatljivo” na linku:
http://rijecanin.rtl.hr/rijecka-krasotica-miletic-klime-na-municipiju-divljastvo-obersnel-to-je-neprihvatljivo/

Iz Poslovne škole PAR stiglo je reagiranje na spomenutu objavu koje prenosimo u cijelosti:

Članak objavljen na portalu Riječanin pod naslovom: RIJEČKA KRASOTICA Miletić: “Klime na Municipiju – divljaštvo!”; Obersnel: “To je neprihvatljivo”, temeljen je na pitanju gradskog vijećnika Predraga Miletića postavljenom gradonačelniku Grada Rijeke Vojku Obersnelu. (a preneseno sa službenih mrežnih stranica Grada Rijeke, op. portal “Riječanin”).

– “Nedavno je pored glavnog ulaza s lijeve strane u zgradu Municipija postavljen rashladni uređaj na fasadu. Također želim naglasiti da ovo nije jedina devastacija fasade palače Municipija. Na zapadnom pročelju zgrade prema Trgu 128. brigade HV također su postavljeni rashladni uređaji i to na prozorima zgrade. Iznad već spomenutog glavnog ulaza u zgradu Municipija na prozoru prvog kata skinute su grilje tj. škure i umjesto njih postavljena reklama za Poslovnu školu PAR.(…)“ – riječi Predraga Miletića.

U spomenutom članku navedene su neistinitosti koje su uzrokovale štetu, probleme i narušile reputaciju subjektu spomenutom u članku, točnije Visokoj poslovnoj školi PAR.

Temeljem odredbi članka 40. Zakona o medijima ovime zahtijevamo da u najkraćem mogućem roku na istom ili jednakovrijednom mjestu objavite sljedeći ispravak neistinitih informacija i to bez kraćenja.

U prilog naše tvrdnje navodimo sljedeće argumente:

Pored glavnog ulaza s lijeve strane u zgradu Municipija postavljen je rashladni uređaj, ali isti nije u vlasništvu Visoke poslovne škole PAR , već je u vlasništvu Restorana Municipium. Visoka poslovna škola PAR stoga nije odgovorna za postavljanje navedenog uređaja.

Na prozoru prvog kata gdje se nalazi natpis PAR grilje se nikad nisu ni nalazile te, kao takve, nisu niti mogle biti skinute. Prema Ugovoru o suglasnosti za preinaku poslovnog prostora br. 065/2014 između Grada Rijeke i Visoke poslovne škole PAR, uz prethodnu suglasnost Konzervatorskog odjela u Rijeci, subjektu Visokoj poslovnoj školi PAR dozvoljava se postavljanje reklame iznad glavnog ulaza.

Što se tiče rashladnih uređaja na prozorima na zapadnom pročelju zgrade, ispravne vanjske jedinice rashladnih uređaja postavljene su na istom mjestu gdje su ih prethodno postavili prijašnji najmoprimci. Visoka poslovna škola PAR postavila je rashladne uređaje 2014. godine u skladu s Ugovorom o suglasnosti za preinaku poslovnog prostora br. 065/2014 između Grada Rijeke i Visoke poslovne škole PAR. Napominjemo da nije postavljen niti jedan novi, odnosno dodatni rashladni uređaj.

Prilažemo kao dokaz argumenata Ugovor o suglasnosti za preinaku poslovnog prostora br. 065/2014 između Grada Rijeke i Visoke poslovne škole PAR iz prosinca 2014. godine.

Autor objavljenog članka propustio je prije objave članka kontaktirati sve uključene strane, što je pravilo objektivnog novinarstva, čime bi saznao informacije temeljem kojih pišemo ovaj demantij.

Koristeći kao izvor tvrdnju, odnosno pitanje vijećnika Predraga Miletića koji iznosi optužbe na račun subjekta Visoke poslovne škole PAR, autor je narušio interese i reputaciju subjekta.

Visoka poslovna škola PAR je u obnovu prostora Palače Municipium uložila preko 2 milijuna kuna vlastitih sredstava, angažirala tvrtke ovlaštene za rad na kulturnoj baštini te uvijek u suglasnosti s Gradom Rijekom radi na očuvanju kulturne vrijednosti Palače Municipium. Isto možemo potvrditi dokumentacijom i računima.”, ističe u svome priopćenju doc.dr.sc. Gordana Nikolić, dekanica Visoke poslovne škole PAR.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari