Gomile smeća, evo kako izgleda kamp na Preluku nakon što je ovo ljeto službeno zatvoren

Foto: FB/N.R.E.F./H.M.M.

Turistička zona na Preluku ovog ljeta je nakon brojnih sudskih sporova prešla u državno vlasništvo.

Naime, na ogradi ovog neuglednog kampa, oko kojeg se već godinama vode sudski sporovi za koncesiju, osvanuo je natpis kako ovim kampom upravlja – Ministarstvo državne imovine.

Kamp je ove sezone službeno zatvorio vrata, a očito ih neće niti otvarati uskoro. Kupači bez problema ulaze na nekadašnji prostor kampa kako bi se okupali. U početku je prostor nadzirao zaštitar koji je kupače odvraćao od njihovog nauma, ali više nema ni zaštitara.

U prostoru kampa ostale su stare kamp kućice koje se namjeravaju vratiti vlasnicima, neke od kamp kućica, sudeći po izgledu, prostor nisu napuštale desetljećima.

Turistička zona Preluk Preluk, prema gradskom urbanističkom planu pretpostavlja gradnju hotela s 400 ležajeva, kongresnu dvoranu, višenamjensku arenu za sport, glazbu, sajmove i slično s oko 4 do 5 tisuća mjesta, 25 metarski bazen, teniska igrališta.

Međutim, ni to neće biti jednostavno realizirati. Naime, kompleks obuhvaća privatni teren koji je u stečajnom postupku kupio Raiffeisen Consulting, a za koji je Grad Rijeka plaćao najam kako bi ga na neki način sačuvao. Međutim, u međuvremenu je prodan privatnom investitoru.

Jedino što se za sada nalazi na prostoru kampa jest smeće, točnije rečeno, gomila smeća ostavljena po određenim punktovima, nadomak mora.

Kako to izgleda, pogledajte na slikama koje su objavljene u Facebook grupi “Nova riječka enciklopedija Fluminensia”.

FOTO: Facebook/N.R.E.F./H.M.M.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari