Gradu Opatiji i školi Rikard Katalinić Jeretov vrijedno priznanje za “Naj, naj, naj akciju” 2019. godine

Foto: Grad Opatija

U Zagrebu je jučer održana svečanost povodom 20 godina akcije „Gradovi i općine-prijatelji djece“ u organizaciji Središnjeg koordinacijskog odbora Akcije „Gradovi i općine prijatelji djece“ i Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske.

U sklopu programa djeca Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatija i Dječjeg foruma Društva Naša djeca Opatija predstavila su rezultate istraživanja „Europa kakvu djeca žele“ Eurochilda i UNICEF-a, dok je Ana Jantolek iz Društva Naša djeca Opatija predstavila osnivanje Nacionalne mreže Dječjih foruma pri Eurochild organizaciji (NEF) te sudjelovanje na svjetskom Summitu gradova prijatelja djece u Kölnu i Kölnsku deklaraciju koju je potpisao Grad Opatija.

U nastavku su dodijeljene Pohvale i Povelje gradovima i općinama za ukupno 55 prijavljenih Naj-akcija u 2019. kojima gradovi i općine nastoje poboljšali život djece u zajednici, kao i priznanja za Naj akciju, Naj naj akciju i Naj naj naj akciju.

Gradu Opatija dodijeljeno je priznanje za Naj, naj, naj akciju 2019. godine za projekt „Putujemo u prošlost“ OŠ Rikard Katalinić Jeretov Opatija. Učenici Mia Leko, Iva Mršić, Sofya Kotava i Vito Juričić imali su priliku predstaviti projekt te izvesti pjesmu s mjuzikla „Ljepote njene“.

Mjuzikl „Putujemo u prošlost“ je nastao prema povijesnom romanu Eugena Kumičića Urota Zrinsko-Frankopanska. Projekt mjuzikla nastao je kao rezultat zajedničke suradnje OŠ Rikard Katalinić Jeretov Opatija, OŠ Nedelišće iz Nedelišća i GŠ Tarla Opatija.

Mjuzikl je poseban po tome što ga izvode nastavnici i učenici ovih osnovnih škola. Tekst i skladbe su originalna autorska djela, a idejni pokretači bili su ravnatelj opatijske osnovne škole Fredi Glavan te učiteljica razredne nastave Norma Migliaccio Čučak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari