ISTRAŽILI SMO: Kako najljepša riječka plaža izgleda zimi i tko je za to odgovoran

Fotografije koje smo snimili danas na jednoj od najljepših riječkih plaža otkrivaju svu nebrigu koncesionara. Pogledajte…

“Iako Rijeka nije tipična turistička destinacija s nepreglednim plažama prepunim ležaljki i suncobrana, ipak ima vrlo lijepo uređenih plaža. Jedna od nama najljepših je plaža Ploče, smještena uz novouređene bazene na Kantridi. Šljunčana plaža je vrlo uredna i čista i vidi se da joj se posvećuje velika pažnja. More je bistro i čisto, a priroda vrlo lijepo uređena.” – tako našu najskuplju plažu vidi portal topdestinscije.hr.

Treba naglasiti da je Grad Rijeka u izgled kakav opisuje ranije spomenuti portal uložio goleme novce na oduševljenje svih koji su plažu počeli posjećivati i koristiti.

No veselje nije dugo trajalo, jer ubrzo u posjed plaže dolazi koncesionar koji počinje uvoditi neka svoja pravila (veći broj ležaljki od ugovorenog, ležaljke razmaknute na način  da više ne stanu ručnici itd.). Naime, koncesijskim ugovorom točno su definirana prava i obveze koncesionara, a valja podsjetiti da je zbog neizvršavanja svojih ugovorom propisanih obveza Gradsko vijeće Grada Rijeke jednoglasnom odlukom koncesionaru već oduzelo koncesiju – međutim, nakon žalbe ministarstvu, on je i dalje ostao u posjedu plaže.

Iz Grada Rijeke tvrde kako je ugovorom o koncesiji održavanje čistoće šetnice uz more i zelenila uz šetnicu do plaže, što uključuje i igralište pod pijeskom, u nadležnosti koncesionara, kao i pražnjenje košarica za otpad!

Pridržava li se koncesionar obveza iz ugovora, prosudite sami…

Koncesionar ne vodi brigu ni o vlastitoj imovini

Kao što se vidi na fotografijama, koncesionar ne vodi brigu ni o vlastitoj imovini postavljenoj na području koncesioniranog dijela plaže.

Objekt na plaži potpuno je uništen, a željezna konstrukcija na stijenama u takvom je stanju da predstavlja opasnost za svakoga tko bi po njoj hodao.

Svima onima koji misle da plaža pod koncesijom treba tako izgledati, preporučamo da posjete neke druge u našoj županiji. Primjerice one u Selcu!

Šetnica ispod bazena kojom upravlja Grad Rijeka za pohvalu

Saznajemo kako je koncesionaru već upućen dopis kojim se poziva na uređenje koncesioniranog dijela plaže, prema Ugovoru o koncesiji.

Vidljivo je da je na plaži Ploče, po pitanju održavanja, stanje uredno na dijelu koji je u nadležnosti Grada Rijeke

Srećom, šetnicom ispod bazena ne upravlja koncesionar nego Grad Rijeka i tu je sasvim druga priča. Smeća nema, postavljeni su koševi za smeće koji se redovito prazne, a drvo na klupicama na vrijeme je zaštićeno.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views