„Školske stube“ na Pećinama dobit će naziv Stube Malika Tintilinića

Prijedlog je to Osnovne škole Pećine, a Malik Tintilinić je nezaboravan lik iz proze književnice Ivane Brlić Mažuranić („Šuma Striborova“) koja je neko vrijeme boravila upravo na Pećinama

Prijedlog će se formalizirati u odluku na idućoj sjednici Gradskog vijeća (27. veljače) a sve je dio školskog projekta Osnovne škole Pećine koja je prije dvije godine podnijela prijedlog za imenovanje popularnih “školskih stuba“ u okviru školskog projekta „Ivana Brlić Mažuranić“ Stubama Malika Tintilinića.

 

Naveli su tada iz škole da uz stube nama zgrada koje bi morale eventualno mijenjati kućne brojeve pa samim time neće biti dodatnih troškova za građane. Suglasnost im je dao i Crveni križ koji je u neposrednoj blizini a prijedlogu je priloženo i pozitivno mišljenje Vijeća mjesnog odbora Pećine.

Riječ je o dosad neimenovanim stubama na području katastarske općine Sušak koje se pružaju istočno uz Osnovnu školu Pećine na adresi Šetalište 13. Divizije 25 do spoja s ulicom Janka Polića Kamova kod kućnog broja 32.

Odbor za mjesnu samoupravu utvrdio je na 3. Sjednici održanoj 18. prosinca 2017. godine prijedlog odluke koju dostavlja Gradskom vijeću Grada Rijeke na razmatranje i usvajanje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari