POČINJE 7. RIJEKA PSIHOLOGIJE: U bogatom programu humanitarna akcija, brojne tribine i – pub kviz!

Foto: Ilustracija (Goran Kovacic/PIXSELL)

7. po redu „Rijeka psihologije“ koja se održava u sklopu Tjedna psihologije, održava se od 19. do 25. veljače, u Rijeci i okolici

Ovom manifestacijom želi se popularizirati psihologija i promicati njen položaj u društvu, a organizatori se nadaju da će predavanjima, radionicama, promocijama i sličnim aktivnostima privući publiku te povećati interes za psihologijom.

Ines Jakovčić, predsjednica organizacijskog odbora Rijeke psihologije, najavila je „nabujali program“ od ukupno 84 aktivnosti na 49 lokacija, od kojih je posebno izdvojila novitete – tribinu naziva „Practice café“ te prigodni pub kviz. Jakovčić je navela kako program obuhvaća širok dijapazon raznovrsnih tema od kojih će svatko moći pronaći ponešto za sebe, a detaljan plan i raspored možete preuzeti na dnu.

Pročelnica gradskog Odjela za odgoj i školstvo Sanda Sušanj istaknula je kako je Grad Rijeka prepoznao važnost manifestacije, stoga je i ove godine njen generalni pokrovitelj. Ona je kazala kako uz obradu relevantnih, svakodnevnih tema koje će psihologiju približiti širem broju ljudi, Rijeka psihologije ima i svoju humanitarnu notu. Naime, sva prikupljena sredstva od prodaje promotivnog materijala s logotipom manifestacije ove su godine idu Centru za autizam Rijeka, a prodaja će se odvijati na štandovima na Korzu i u ZTC-u.

Također, akciju možete podržati izravnom donacijom na žiro račun (IBAN: HR9123600001101536455 (Zagrebačka banka), poziv na broj: 70505505759-06, svrha uplate: humanitarna akcija).

Sandra Čavrak, v.d. ravnateljice Centra za autizam Rijeka, zahvalila je organizatorima na humanitarnoj akciji kojom će se financirati oprema za senzorni park namijenjen osobama sa senzornim poteškoćama, te napomenula da je realizacija ovog projekta već u tijeku. Čavrak je obavijestila kako će i radnici Centra, koji od početka ove godine funkcionira kao samostalna ustanova pod osnutkom Grada Rijeke, održati nekoliko predavanja u sklopu Rijeke psihologije.

Atrij Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku poslužit će za svečanost otvaranja 19. veljače u 18 sati, a nakon toga slijedi predavanje dr. sc. Igora Bajšanskog s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci pod nazivom: Miskoncepcije u psihologiji.

Među ostalima, Rijeka psihologije zbiva se u organizaciji Odsjeka za psihologiju FFRI, Grada Rijeke i Sveučilišnog savjetovališnog centra, a svoje vrijeme i trud uložit će više od 100 psihologa, studenata i volontera. Ulaz na sva događanja je besplatan.

Cijeli program manifestacije možete pogledati OVDJE.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari