KANTRIDA: Mnoštvo Riječanki i Riječana uživa u humanitanom brudetu kojeg kuhaju sportaši, Armada, političari, glazbenici, novinari…

Među kuharima su i legendarni Stevo Karapandža a sve nadgleda i ocjenjuje sudac, priznati i vrhunski riječki kuharski znalac Mate Janković.

Na platou kod lokala Morski prasac a uz najljepši stadion na svijetu u tijeku je humanitarno kuhanje brudeta u sklopu akcije „Koga briga…“. Akciji se odazvalo mnoštvo Riječanki i Riječana, a kako i ne bi kad kuhaju poznts imena a društvo im prve i Matjaž Kek i Stevo Krapandža!

Foto: PGŽ

Brudet kuha 15 tročlanih ekipa a sav prihod namijenjen je socijalno ugroženim riječkim djevojčicama i dječacima, njih 42, o kojima skrbi Centar za kulturu dijaloga te Udruge za promicanje kvalitete obitelji “Šarolija” koje unutar programa “Moje mjesto pod suncem” skrbe o 42 djece čije obitelji žive u izrazito teškoj materijalnoj situaciji.

Tu su ekipe političara (Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka i Općina Omišalj), sportaša (ekipa riječkih olimpijaca: Samir Barać, Aramis Naglić i Marijo Šivolija te odbojkaška ekipa: Igor Lovrinov, Alen Pavačić i Željko Bradarić), Armada, glazbenici (Dule Bonaca, Šajeta i Jadranka Čubrić), miješana ekipa glumica i glazbenika (Jelena Lopatić, Aleksandra Stojanović te Zoran Badurina iz “Jonathana”), dvije riječke redakcije (“Kanal RI” i “Novi list”) te ugostiteljsko društvo s Kantride (“Čarlijevi anđeli, Lučica, Had).

Uz brudet tu je i grobnička palenta što grbnička udruga kuha na licu mjesta! Sve njih pozorno prati a zatim ocjenjuje sudac, priznati i vrhunski riječki kuharski znalac Mate Janković.

Do dugo u noć trajat će fešta uz uz živu glazbu Matea Resmana i njegove grupe “Đet pekers”.

Ekipa Primorsko-goranske županije spremno se odazvala humanitarnoj akciji. Šefica kuhinje je županijska pročelnica Edita Stilin,uz podršku županijskog vijećnika Marka Mataje Mafricia te profesora kuharstva iz opatijske Ugostiteljske škole Davora Capana.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari