(FOTOGALERIJA) LOPAČA, 7 DANA KASNIJE: Slike stravičnog razaranja tjeraju suze na oči

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Sedam dana kasnije, fotografije s poprišta divljanja vatre otkrivaju stravične razmjere tragedije. Danas je Psihijatrijsku bolnicu bolnicu Lopača obišao i Andrej Poropat, predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke

Požar koji je prije tjedan dana (17. kolovoza) izbio u Psihijatrijskoj bolnici Lopača kraj Rijeke i u kojemu je smrtno stradala jedna, a ozlijeđeno desetak osoba bio je iz kategorije onih najtežih, katastrofalnih događaja.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Sedam dana kasnije, fotografije s poprišta divljanja vatre otkrivaju stravične razmjere tragedije.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Nažalost, u  požaru u Psihijatrijskoj bolnici Lopača jedna je osoba poginula a više njih je ozlijeđeno. (OVDJE). U trenutku požara, u bolnici je bilo stotinjak osoba. Požar je izbio na trećem katu oko 16 sati. (OVDJE)

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Danas je Psihijatrijsku bolnicu bolnicu Lopača obišao i Andrej Poropat, predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke.

“U cijeloj bolnici još se osjeti neugodan miris paljevine, a kat na kojem je buknuo požar potpuno je uništen i stvarno izgleda stravično”, iznio je Poropat svoje dojmove o viđenome u Lopači.

Ravnatelj Psihijatrijske bolnice Neven Ivanović upoznao je Poropata s detaljima ove strašne tragedije u kojoj je jedan pacijent izgubio život.

“Požar je krenuo iz sobe koja se nalazi upravo na onom dijelu zgrade na kojem su i vanjske požarne stepenice koje se zbog toga nisu mogle koristiti, i to je uvelike otežalo spašavanje i evakuaciju pacijenata. Međutim, požrtvovnošću djelatnika Bolnice i brojnih pristiglih vatrogasaca izbjegnuta je još veća tragedija.”, ispričao je Ivanović.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Prema riječima ravnatelja, zbog najavljenog nevremena a u dogovoru s gradonačelnikom i gradskom upravom sanaciji prozora na opožarenom objektu pristupilo se odmah kako šteta ne bi bila još i veća.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U tijeku je procjena troškova sanacije opožarenog objekta Psihijatrijske bolnice , no u obnovu će se pored Grada Rijeke svakako morati uključiti i Primorsko-goranaka županija i Republika Hrvatska.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari