KAPIJADA: Iza Prvih riječkih mažoretkinja je 23 godine uspješnog predstavljanja grada

Kroz Prve riječke mažoretkinje zaplesalo je više od 800-tinjak djevojčica i djevojaka u dobi od 4 do 25 godine

Prve riječke mažoretkinje svake godine na Kapijadi u vrijeme blagdana sv. Vida polažu zakletvu voljenom gradu kojeg ponosno predstavljaju na svim gradskim službenim manifestacijama te brojnim natjecanjima u zemlji i inozemstvu.

Mažoretkinje polažu zakletvu

Iza Prvih riječkih mažoretkinja je 23 godine uspješnog stupanja, koračanja i plesanja.

Tijekom svih tih godina bilo je mnogo putovanja, međunarodnih festivala plesa, raznih natjecanja. Kroz Prve riječke mažoretkinje zaplesalo je više od 800-tinjak djevojčica i djevojaka u dobi od 4 do 25 godine. Uz brojne nagrade i priznanja dobitnice su i Zlatne plakete Grb grada Rijeke.

Kapijadi Prvih riječkih mažoretkinja nazočio je i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel koji je mažoretkinjama koje su već 20 godina vjerne svome gradu uručio prigodne darove Grada Rijeke, srebrnjake sv. Vida, a riječ je o Luciji Bačić, Kristini Tolj i Ani Mariji Papić, dok je dugogodišnja članica i trenerica Sandra Pezer za svoj doprinos primila medaljon sa zlatnim likom sv. Vida.

Seniorski sastav Prvih riječkih mažoretkinja je na nedavno održanom Međunarodnom festivalu limenih glazbi i mažoretkinja, u talijanskom gradu Giulianovi u jakoj konkurenciji dobio nagradu za najbolju mažoret grupu festivala. Na tom festivalu sudjeluju mažoretkinje i limene glazbe iz cijeloga svijeta.

Ove godine u konkurenciji su se našle ekipe iz: Italije, Poljske, El Salvadora, Meksika, Švedske, Češke, Kostarike, Mađarske i Engleske. Seniorke Prvih riječkih mažoretkinja predstavile su se s tri koreografije i time osvojile mnogobrojne simpatije i ovacije publike, što je na kraju rezultiralo osvajanjem nagrade za najbolju mažoret grupu festivala.

Od samog osnutka Prve riječke mažoretkinje uživaju podršku Grada, turističke zajednice grada Rijeke te Županije.

Voditelj Mike Raukar i nagrađenje mažoretkinje

Po tradiciji na Kapijadi predvodnica Prvih riječkih mažoretkinja Kristina Tolj pročitala je Zakletvu mažoretkinja koje su potom pozdravile gradonačelnika Vojka Obersnela.

Foto: Grad Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari