TRADICIJA

KD Čistoća dijelila sadnice na Jesenskom sajmu; Riječani čekali u redovima kako bi preuzeli biljke

U sklopu jesenskog sajma, KD Čistoća na mostu ispred Hotela Continental dijelila je sadnice zainteresiranim građanima.

Riječ je o otpornim višegodišnjim cvatućim trajnicama i ukrasnim travama koje su tijekom ljeta ukrašavale gradske cvjetne gredice. Iz KD Čistoća koji je organizirao besplatnu akciju dijeljenja sadnica zainteresiranim građanima poručuju kako sve te biljke mogu još niz godina ukrašavati balkone, vrtove i okoliše zgrada, a sve s ciljem doprinosa ekološkoj održivosti urbane sredine. Građani su uz sadnicu dobili i upute o uzgoju, brizi te korištenju i pozitivnim učincima ovih biljaka na svakodnevni život.

U želji da se osvijesti važnost biljaka u urbanoj sredini, djelatnici KD Čistoća dijelili su i priručnike o autohtonom bilju grada Rijeke. U priručnicima koji su proizašli iz suradnje KD Čistoće i Javne ustanove Prirodam građani mogu doznati sve o samoniklim biljkama koje susreću u urbanom zelenilu, njihovoj važnosti za ljude i životinje, te kako se pojedine vrste koriste u tradicijskoj medicini ili kulinarstvu.

Već od devet sati, kada je počela akcija, mnogi posjetitelji požurili su po svoje sadnice te je time ova inicijativa nastavila tradiciju odličnog odaziva građana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari