VRIJEDNOST 4,3 MILIJUNA KUNA

Svečano otvorena Atletska staza u Mrkoplju, druga po veličini u Primorsko-goranskoj županiji!

Obogaćena je i turistička ponuda s obzirom su u tijeku dogovori za organizaciju sportskih priprema sa zagrebačkim i riječkim atletskim klubom

Na 885 metara nadmorske visine otvorena je atletska staza u Mrkoplju, najviša u Hrvatskoj i druga po veličini u Primorsko-goranskoj županiji.

Vrijednost projekta iznosila je 4,3 milijuna kuna od čega je PGŽ sufinancirala više od polovine potrebnog iznosa.

„Županija nastavlja s ulaganjima u sportsku infrastrukturu Gorskog kotara. Prije atletske staze podržali smo i Nordijski centar i žičaru Čelimbašu. Vrijednost ulaganja u Mrkopalj posljednji godina iznosi pet milijuna kuna čime ostvarujemo plan da goranski kraj bude centar bazičnih priprema sportaša, ali i doprinesemo poboljšanju kvalitete života ovog kraja“, rekao je župan Zlatko Komadina.

„Uz veliku pomoć Primorsko-goranske županije, Ministarstva turizma, odnosno Središnjeg državnog ureda za sport i Ministarstva regionalnog razvoja priveli smo kraju ovaj kapitalni projekt. Prije svega, namijenjen je djeci Gorskog kotara. Želja nam je da što više vremena provode na otvorenom i bave se sportom. Do sada je najveći fokus bio na nogometu i skijanju, no ovo otvara sasvim novu perspektivu za atletiku na razini Gorskog kotara“, kazao je načelnik Općine Mrkopalj Josip Brozović i dodao kako je uz atletski stadion na Kantridi, ovo jedina kružna atletska staza s tolikim brojem sadržaja.

Tu su naime i igralište za mali nogomet, rukomet, košarku, tenis, skok u dalj i vis, bacanje kugle i sprave za vježbanje.

Uređenje igrališta doprinijet će poboljšanju uvjeta za kvalitetniju nastavu tjelesnog odgoja u osnovnoj školi, kao i uvjeta za bavljenje rekreacijom građana, a stvaraju se i preduvjeti za osnivanje sportskih udruga.

Obogaćena je i turistička ponuda s obzirom su u tijeku dogovori za organizaciju sportskih priprema sa zagrebačkim i riječkim atletskim klubom.

Za vrijeme svečanog otvorenja učenici OŠ Mrkopalj, OŠ Lokve te atletičari AK Grobnik natjecali su se u tri discipline: štafetno trčanje s preponama, skok u dalj i bacanje medicinke prema naprijed, a svečanom otvorenju prisustvovali su i resorna pročelnica Sonja Šišić, pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan, načelnik sektora za sport Ministarstva turizma i sporta Nikola Vučić, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić i drugi uvaženi gosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari