Klaunovidoktori s Riječanima: Rečenica „Mama, u bolnici mi je baš bilo smiješno“ najljepši nam je dar!

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori s Riječanima su proslavili Međunarodni dan smijeha i na sasvim klaunovski način predstavili svoj rad u bolnicama

Pjevalo se, plesalo, klauniralo, a čak se ni kiša nije mogla suprotstaviti velikom crvenom nosu koji je uljepšao Korzo. Građani su imali priliku poslušati mudre savjete iskusnih srećonoša- klaunova o sreći, životu i ljubavi, ali i postati Smjehonoše, trajni donatori CRVENIH NOSOVA te podržati rad udruge.

Klaunovidoktori ovaj su dan odlučili posvetiti upravo građanima, njihovim donatorima bez kojih misija donošenja radosti djeci u bolnice ne bi bila moguća.

Od jutra do kasnog popodneva Riječane su zabavljali doktorica Pistacija Točkić, Maestro Frak, doktorica Lila i doktorica Đumbus, riječki tim klaunovadoktora koji redovito posjećuju djecu u KBC Rijeka te starije i nemoćne u Domu na Kantridi.

Od 2013. godine, CRVENI NOSOVI posjećuju djecu u KBC Rijeka. Trenutno su prisutni minimalno šest puta mjesečno na dječjim odjelima, a vjeruju da će uz podršku građana i u budućnosti povećavati posjete. Također, dva puta mjesečno klaunovidoktori posjećuju starije osobe na odjelima pojačane njege u Dom za starije osobe “Kantrida” Rijeka.

Donatorica Leopolda sretna je što može pomoći klaunovima:

„Od srca sam zahvalna na njihovim otvorenim srcima i širokom osmijehu. Divim se CRVENIM NOSOVIMA i nemam riječi kojima bih im zahvalila što su u teškim trenucima s malim bolesnicima, njihovim roditeljima i starijim i nemoćnim osobama. Nezamjenjivi su.“

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori, posebno educirani umjetnici, redovito posjećuju djecu u 13 bolnica ( 7 bolnica u Zagrebu, Osijek, Rijeka, Split, Zadar, Vinkovci, Vukovar) te 4 doma za starije i nemoćne (Zagreb, Rijeka, Osijek, Split).

Mama četverogodišnjeg dječaka oduševila se posjetom klaunova u bolničkoj sobi:

„Jučer smo pola dana proveli u bolnici. U par navrata naišli su klaunovi koji su bili divni i razveselili su sve prisutne. Od svega što je prošao u bolnici, na kraju dana, moj dječak je rekao samo- Mama, u onoj bolnici je baš bilo smiješno. Hvala vam na tome.“

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari