SAD JE SVE LAKŠE

Klikom po riječkim terasama: Pogledajte tko je uživao u ispijanju kave u kafiću nakon duljeg vremena

Foto: Mateo Levak/Riportal

Ušli smo u treći fazu: Riječanke i Riječani jedva dočekali da nakon dva mjeseca pohrle u omiljene kafiće! Pije se kava uz fizičku distancu

S radom od danas mogu početi i ugostiteljski objekti, a mogu raditi i oni s terasama i bez njih, od 6 do 23 sata, pri čemu će im stolovi morati biti udaljeni 1,5 metara te se moraju pridržavati mjera zaštite posjetitelja i zaposlenika i najviših higijenskih standarda.

Preporučuje se i ograničavanje broja posjetitelja, čiji će se ulazak posebno regulirati.

Za šankom je moguće naručiti i preuzeti hranu ili napitak bez zadržavanja, a moguće je i posluživanje stajaćih gostiju ako se drže fizičkog razmaka, bez visokih stolova, uz konzumaciju iz ruke.

Zabranjuje se posluživanje grickalica u zdjelicama po stolovima, dok se posudice za začine donose nove, prethodno oprane ili dezinficirane.

Iako se mijenjaju pravila druženja na terasama – pravilo koje se ne mijenja je: ili znaš ili ne znaš kuhati dobru kavu.

Tajni sastojak je najbitniji, a naša reporterka Petra Mlačić pokušala je doznati kako se kuha najbolja kava.

“Između pet i pol i šest kila kave godišnje popiju Hrvati. S obzirom na ova dva mjeseca zatvorenosti, rekla bih da je moja obitelj tu granicu malo i podigla, i upravo zato se idemo sjetiti kakva je ona prava fina kava iz aparata”, kazala je Petra.

Potom se “bacila” na kuhanje savršene kave, uz nemalu stručnu pomoć… Pogledajte kako je to izgledalo:

“Evo ja ću probati ovu svoju super kavu. Pogledajte kako super izgleda. I ništa živjeli i sretan prvi dan ispijanja kave svima koji slave”, zaključila je Petra Mlačić.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Foto: Mateo Levak/Riportal

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari