KOLIKO ĆE NAM TRAJATI? U Rijeku stižu novi autobusi. A što ćemo sa starim navikama

“Autotroleju stižu novi autobusi ali što to vrijedi kada se stalno uništavaju od strane vandala”, pitaju se naši čitatelji u komentarima vijesti vezanih uz javni prijevoz putnika u gradu Rijeci

“Jutros u mom busu. Huliganski klošari ga razvalili…”, stoji u opisu fotografije koja je izazvala buru reakcija na društvenim mrežama a prikazuje unutrašnjost jednoga Autotrolejeva autobusa – uništeno sjedalo i dvije boce piva odložene uz sjedala, kao nijemo svjedočanstvo nečijeg neobjašnjivo razularenog i destruktivnog ponašanja u autobusu javnog prijevoza.

Foto: Facebook/Z.Z./VGKT

Slika je tim bolnija što znamo da nam je već stigao dio iz pošiljek novih autobusa Autotroleja pa se mnogi (s pravom?) pitaju: “Koliko dugo će nam novi autobusi biti – novi?”.

(FOTO) U garažu na Školjiću stigli novi Autotrolejevi zglobni MAN Lions City autobusi

Jasno je da i sam naziv “javni prijevoz” sugerira kako kroz gradske i prigradske autobuse na dnevnoj, tjednoj i mjesečnoj bazi prođu tisuće i tisuće putnika raznih profila, navika i kulture ophođenja prema sebi i drugima, no ono osnovno – ne uništavati nešto što je na korist svima – trebalo bi biti zajedničko svima.

Foto: Facebook/Autobusi u Rijeci

A ako ta osnovna pravila ponašanja ipak ne vrijede za sve, čini se da moramo zazivati pomoć sveprisutnog video-nadzora? Jer, pitanje privatnosti korisnika javnog prijevoza “pada” pred pitanjem sigurnosti svih nas i očuvanja imovine koju zajednički koristimo.

Vozila Autotroleja jesu osigurana i od šteta ovog tipa, ali svaki ovakav incident traži kratkotrajnije ili dugotrajnije isključivanje vozila iz prometa zbog izvida i popravka štete.

Pa onda “udaramo” po Autotroleju… Ali “pokvarenih jaja” ima i među putnicima!?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari