ČESTITAMO

Župan Komadina: ”Tri Michelinove zvjezdice Kvarner pozicioniraju u sam vrh gastro turističke ponude”

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

U sjedištu Primorsko-goranske županije župan Zlatko Komadina sa suradnicima primio je Luku Goleša, Denija Srdoča i Michaela Gollenza, chefove restorana nositelja Michelinove zvjezdice na području Primorsko-goranske županije. Dok je „Draga di Lovrana“ iz Lovrana svoju potvrdila, restoran „Nebo“ riječkog Hilton hotela i „Alfred Keller“ hotela Alhambra na Malom Lošinju novi su dobitnici ovog prestižnog međunarodnog gastro priznanja.

Uz iskrene čestitke, Župan se zahvalio nagrađenima što svojim umijećem doprinose pozicioniranju destinacije Kvarnera u vrh gastro-turističke ponude. Istaknuo je nekolik primjera razvoja turizma na ovom području, od osnivanja prvog klastera zdravstvenog turizma, podizanja kvalitete obiteljskog smještaja, do Centra izvrsnosti Ugostiteljske škole u Opatiji koja nudi usavršavanje u turizmu i ugostiteljstvu od obrazovanja do prakse.

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Pridruživši se čestitkama, direktorica TZ zajednice Kvarner Irena Peršić Živadinov Michelinove zvjezdice smatra krunom kvarnerske gastro scene koja svoje početke ima i u formiranju oznaka kvalitete „Kvarner Food“ i „Kvarner Gastro“. Resorni pročelnik Mladen Brajan najavio je nastavak rada na brendiranju regije kao gastro destinacije i povećanju kvalitete autohtonih proizvoda.

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Lokalne namirnice i mali proizvođači srž su svake kvalitetne kuhinje, složni su chefovi. Posebice Michael Gollenz, koji je u novi dom na Malom Lošinju došao iz Švicarske gdje pretežno ovise o uvozu namirnica. Kako je rekao, sada u lokalnoj sredini pronalazi namirnice izvrsne kvalitete, poput maslinovog ulja, creske janjetine i limuna.

Mjesto daljnje suradnje prepoznato je i u razvoju poljoprivrednog potencijala, a župan Komadina istaknuo je županijski Centar za poljoprivredu kojeg će uskoro posjetiti i Ministrica poljoprivrede upravo s ciljem razvoja regije i u toj gospodarskoj grani.

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Michelinove zvjezdice sustav su ocjenjivanja najpoznatijeg i najutjecajnijeg gastronomskog vodiča na svijetu, a dobivaju ih oni restorani koji se ističu svojom vrhunskom kvalitetom, iznimnom originalnošću i savršenim kulinarskim vještinama.

I.B.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari