KORZO: Galeb se zapleo u božićnu dekoraciju, pogledajte tko je pobrao pljesak građana!

Foto: Riječanin

Advent u Rijeci započeo je pravom malom dramom – na sreću sa sretnim završetkom po jednoga galeba

Danas su radovi na postavljanju nove svjetlosne božićno-novogodišnje dekoracije na Korzu i u užem središtu grada ušli u svoju završnu fazu (OVDJE), no postavljanje dekoracije nije moglo proći bez prave male drame!

Naime, jedan nesretni galeb u svome letu nije se još priviknuo na postojanje božićno-novogodišnje dekoracije na Korzu pa je oko 16 sati blizu Jadranskog trga krilima zapeo među žice.

Foto: Bojan Kurelić

 

Nesretna ptica se neko vrijeme bezuspješno koprcala u zraku među žicama a sve to primijetili su građani koji su u to doba našli na Korzu. Alarmirali su komunalce koji su malo dalje postavljali dekoraciju, a u blizini su se našli i vatrogasci.

Komunalci su se potom vratili na mjesto gdje je zapeo nesretni galeb, podigli se košarom kamiona do zarobljene ptice i oslobodili ju!

Izazvalo je to val odobravanja i pljesak okupljenih koji su čestitali komunalcima. Galeb je pak, pušten na pločnik Korza, nekoliko trenutaka pokušavao hodati na nesigurnim nogicama, a onda je, uz ohrabrivanje i odobravanje prisutnih, napokon poletio u nebo!

Jedna mala akcija spašavanja donijela je tako puno dobrih vibracija u srca svih onih koji su se danas poslijepodne zatekli na Korzu.

Ljepši uvod u adventska uzbuđenja gotovo da nismo mogli imati!

Foto: Riječanin

VIDEO DANA: