OBIŠAO ŽUPANIJE Vrdoljak: “HNS-ov smjer je ni lijevo ni desno, nego samo naprijed“

Predsjednik Hrvatske narodne stranke-liberalni demokrati Ivan Vrdoljak nastavio je obilazak Hrvatske jučerašnjim posjetom i radnim sastankom u Rijeci sa stranačkim kolegama u VIII. izbornoj jedinci, koja obuhvaća Primorsko-goransku i Istarsku županiju

Na sastanku, na kojem su sudjelovali i voditelj Izbornog stožera VIII. izborne jedinice Andrej Poropat, predsjednik ŽO HNS-a Istarske županije Zvonko Liović te v.d. predsjednika ŽO HNS-a Primorsko-goranske županije Miroslav Matešić, predsjednik HNS-a Vrdoljak naglasio je kako svi procesi za koje je HNS preuzeo odgovornost u Vladi RH nailaze na odobravanje kako građana, tako i struke.

Posebno se osvrnuo i na važnost suradnje i konstruktivnosti u politici jer kako kaže, građanima je dosta svađa i političkih prepucavanja, već žele znati kako politika njihov život može učiniti boljim.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak jučer je naglasio i da se upravo zahvaljujući HNS-u, Ministarstvo znanosti i obrazovanja po prvi put svrstalo u proračunske dobitnike te će se u idućoj godini za bolje obrazovanje uložiti više od 500 milijuna kuna, budući da već od 2019. reforma obrazovanja ulazi frontalno u sve hrvatske škole.

Proračun će biti veći i za Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja koje nastavlja građanima financijski pomagati pri kupnji prve nekretnine, ali već sada se najavljuje i veliki projekt energetske obnove obiteljskih kuća koje će građanima značajno smanjiti račune za režije.

„To je smjer HNS-a. Mi smo liberali i stranka centra kojoj nije bitno ni lijevo ni desno, nego samo ići naprijed. Kao odgovoran partner osigurali smo stabilnost zemlje ulaskom u Vladu, a sada radimo upravo ono za što su nas građani i odabrali – bez svađa i cirkusa pokušavamo rješavati probleme nezaposlenosti, osigurati mladim obiteljima lakši dolazak do krova nad glavom kroz programe subvencioniranih kredita za mlade i ono, možda i najbitnije – osigurati bolju budućnost za našu djecu kroz reformu obrazovanja koja je napokon ušla u učionice. Izazova će biti, onih koji ne žele promjene će biti, ali to nas neće obeshrabriti jer nažalost, alternativa u MOST-u ili Živom zidu Hrvatskoj može donijeti samo kaos, ne i dobru budućnost“, rekao je Vrdoljak.

Voditelj Izbornog stožera VIII. izborne jedinice Andrej Poropat rekao je kako građani žele i očekuju konkretne rezultate.

„HNS je stranka koja, među svima, ostavlja najviše prostora da društvo, da parafraziram naš slogan, ne ide lijevo ili desno – već uvijek naprijed. Zbog toga smatram da se kvarnerski kraj, Rijeka i Istra moraju još jače isticati svojom otvorenošću, civiliziranošću i tolerancijom, ali i konkretnijim rezultatima prema svojim građanima. Jer svaki slogan, pa tako i ovaj naš, treba opravdati pred građanima, što se mi, iz riječkog i HNS-a Istarske županije, trudimo raditi na svim razinama“, rekao je Poropat.

Predsjednik ŽO HNS-a Istarske županije Zvonko Liović istaknuo je kako je Istra primjer napretka.

„Razlog uzletu i napretku Istre leži i u progresivnosti naših sugrađana koji znaju prepoznati prave vrijednosti koje između ostaloga baštini i HNS, a to su prije svega slobodno poduzetništvo, jednakopravnost svih građana, suživot i tolerancija. HNS Istre prepoznaje važnost poticanja lakšeg stambenog zbrinjavanja te obrazovne reforme, jer jedino ulažući u mlade možemo osigurati daljnji prosperitet Istre“, naglasio je Liović.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views