NA VESELJE UČENIKA

Kostrenski osnovnoškolci dobili novu opremu u školi!

Dok će učenici predmetne nastave pričekati da uživo vide sve novosti i poboljšanja u njihovoj školi, učenici razredne nastave ne kriju oduševljenje novim izgledom i opremom škole

Učenike OŠ Kostrena na početku drugog obrazovnog razdoblja u školskim su hodnicima dočekali novi školski ormarići čiji je prvi dio isporučen u prosincu za Dan škole, a tijekom siječnja na mjesto je postavljeno svih 60 elementa s 384 ormarića za odlaganje školskog pribora.

Ukupna vrijednost nabavljene opreme iznosi 74.834,50 kuna od čega je sponzorstvom INE osigurano 60 tisuća kuna dok je razliku sufinancirala Općina Kostrena.  – Zahvaljujući vrijednom sponzorstvu INA-e omogućena je nabava školskih ormarića i to prema želji naših učenika, koji su više puta na Učeničkom vijeću obrazlagali takvu potrebu. Drago mi je što smo i na ovaj način pokazali da je njihov glas i mišljenje važno i da pronalazimo načine kako bi se ostvarile promjene. – naglasila je ravnateljica OŠ Kostrena Adriana Glavan.

Još jedno lijepo iznenađenje učenike je dočekalo u prostranom holu koji se pretvorio u multimedijalno središte škole s mogućnošću održavanja videoprojekcija, prezentacija, videopoziva i drugih oblika redovne, izborne i projektne nastave, ali i prostor za odmor i druženje.  – Potrebe naših učenika prerasle su prostorne mogućnosti škole pa pronalazimo rješenja kako svaki kutak učiniti funkcionalnijim za svakodnevni školski život.  – objasnila je ravnateljica Adriana Glavan, ističući kako je Općina Kostrena odličan partner i suradnik te su upravo zahvaljujući potpori Općine na školskom projektu „Bez busoli“, osigurana sredstva za stvaranje multimedijalnog prostora. – Zaslon, platno, ozvučenje i cijelu projekcijsku konstrukciju uključujući ozvučenje i postavljanje omogućila je Općina Kostrena kojoj zahvaljujemo što je prepoznala važnost projekta i potrebe za ulaganjem u školu i obrazovanje, dodala je ravnateljica. 

Projekt „Bez busoli“ naglašava tradicijsku povezanost Kostrene s morem i pomoračkim životom kroz niz aktivnosti od 1. do 8. razreda u kojima dolazi do suradnje s roditeljima, pomorcima i širom lokalnom zajednicom.

Novosti ima i u školskoj knjižnici gdje je postavljen sterilizator za knjige, nabavljen putem projekta „Učenici-pisci“, koji će omogućiti brži protok knjiga među učenicima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari