LIJEPA GESTA: Sredstva s ovogodišnjeg Kapetanskog bala za pomoć Veslačkom klubu Jadran!

Tradicionalni Kapetanski bal u organizaciji Udruge pomorskih kapetana sjevernog Jadrana „Kraljica mora“ održat će se 1. prosinca s početkom u 20 sati u hotelu Bonavia

Udruga, koja okuplja stotinjak bivših i sadašnjih kapetana s područja Sjevernog Jadrana i šire, bavi se očuvanjem riječke pomorske tradicije te povezivanjem s organizacijama čiji je rad vezan uz more, što stoji i u ideji ovogodišnjeg Kapetanskog bala.

Sredstva koja će se prikupiti tijekom bala namijenjena su Veslačkom klubu Jadran koji je proteklog tjedna zbog jakog nevremena pretrpio veliku materijalnu štetu.

Prema riječima predstavnika udruge Jurja Karninčića i Vita Pavešića, „Kraljicu mora“ i Veslački klub Jadran prije svega povezuje more, što je još jedan od motiva da se ovogodišnji događaj posveti riječkim veslačima.

„Drago mi je da smo uspostavili suradnju kojom ćemo pomoći elitnom klubu koji obilježava sportsku Rijeku“, rekao je Karninčić, usput dodavši kako će Rijeka biti domaćin sastanka Udruge zapovjednika Europe CESMA, i to 2020. godine.

Predsjednik „Jadrana“ Ivo Zrilić zahvalio je udruzi na inicijativi te pozvao sve donatore koji žele pomoći klubu da kontaktiraju njegovo vodstvo.

„Posljednje velike nevere nanijele su klubu veliku štetu, oštećen je krov prostorija kluba na Delti te dio sportske opreme“, napomenuo je Zrilić te kazao kako su članovi i prijatelji „Jadrana“ svojim radom sanirali posljedice koliko su mogli, no kako će ova donacija osigurati nastavak treniranja istom kvalitetom kao i dosad.

Informacije o kupnji ulaznica za Kapetanski bal moći će se dobiti na kontakte udruge pomorskih kapetana, koje stoje 220 kuna po osobi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari