PGŽ FINANCIRALA

Ljepše i toplije u školi! Na OŠ Bakar obnovljeni prozori, PGŽ u to investirala 630 tisuća kuna

Foto: Riportal/ Hrvoje Skočić

Zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin u pratnji ravnatelja Tomislava Uzelca Šćirana obišle su Osnovnu školu Bakar u kojoj je dovršena obnova prozora na školi. Investicija je vrijedna gotovo 630 tisuća kuna, a obnovu je u kompletnom iznosu financirala Primorsko-goranska županija.

„PGŽ na godišnjoj razini planira kapitalna, ali i investicijska ulaganja po školama, a ove godine u plan je uvrštena i OŠ Bakar“, pojasnila je zamjenica dok je pročelnica Stilin dodala kako se radi o jednoj od većih investicijskih ulaganja u ovoj godini. „Osigurano je pet milijuna kuna za investicijska ulaganja i 20 milijuna kuna za kapitalne projekte – izgradnju sportske dvorane Medicinske škole u Rijeci, dogradnju Osnovne škole Ivana Rabljanina Rab i završetak regionalnog centra kompetentnosti Elektroindustrijske škole Rijeka“, rekla je pročelnica i najavila i skorašnji završetak obnove fasade na obrtničkoj srednjoj školi u Opatiji.

Foto: Riportal/ Hrvoje Skočić

Zgrada u kojoj se nalazi OŠ Bakar izgrađena je 1909. godine u secesijskom stilu. Nalazi se pod zaštitom konzervatora i bilo je nužno slijediti upute o obnovi isključivo s drvenom stolarijom. Škola ima 52 prozora, a dijelom je postignuta i energetska učinkovitost.

Foto: Riportal/ Hrvoje Skočić

„Rekao bih da je to još jedna lijepa priča u nizu iz Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije. Nama je ovo velika stvar, a prozori su posljednji put mijenjani prije 60 godina“, zahvalio se ravnatelj i završio s lijepom viješću kako je OŠ Bakar odobrena Erasmus akreditacija koja omogućava pristup neograničenim sredstvima iz programa do 2027. godine. Uz Prvu riječku gimnaziju OŠ Bakar tako je postala jedina ustanova u PGŽ-u kojoj je ta akreditacija odobrena, a vrijedi spomenuti da je pritom bila i prva na nacionalnoj listi s 93 od mogućih 100 bodova.

Foto: Riportal/ Hrvoje Skočić

OŠ Bakar broji 157 učenika i 22 razredna odjela, a uz matičnu školu, čine ju i tri područne škole: PŠ Krasica, PŠ Kukuljanovo i PŠ Škrljevo. Obnova prozora trajala je mjesec dana, a radove je izvodila tvrtka Lokve iz Lokvi.

Foto: Riportal/ Hrvoje Skočić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari