AKCIJA NA TRŽNICI

Galerija | Ministar Tomislav Ćorić na riječkoj tržnici dijelio višekratne vrećice: ”Recimo NE plastici!”

Foto: Goran Kovacic/ Pixsell

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić boravio je u Rijeci gdje je na riječkoj tržnici sudjelovao u promociji projekta #ZaZeleniSvakiDan koji za cilj ima smanjivanje korištenja jednokratne plastike.

Riječ je o projektu s čijim je provođenjem Ministarstvo krenulo u travnju ove godine, a nakon što je prva akcija održana u Zagrebu, sada je održana i u Rijeci, a u sklopu akcije riječku tržnicu je s ministrom obišla i zamjenica riječkog gradonačelnika Sandra Krpan koja je tom prilikom istaknula kako Grad Rijeka već dugi niz godina radi na projektima koji doprinose održivom razvoju grada, te kako se kontinuirano radi i na edukciji građana o tim temama.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

„Mogu spomenuti samo neke od projekata koje je Grad razvio. Imamo Riperaj, mjesto na koje građani mogu doći i popravljati svoje stvari, puno se radi i na razvoju zelene mobilnosti pa su tako našim sugrađanima na raspolaganju romobili, ali i riječke Riciklete. Građanima se nudi i usluga besplatnih spremnika za sortiranje otpada za domaćinstva, a uskoro će se otvoriti i sortirnica u Mihačevoj dragi. Svi spomenuti projekti doprinose smanjenju štetnih plinova i onečišćavanju okoliša. Želimo grad što više ozeleniti i učiniti održivijim i drago mi je što nam u tome pomaže i resorno ministarstvo“, istaknula je Sandra Krpan, uz koju je na događaju bi prisutan i potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Josip Ostrogović.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Projektom #ZaZeleniSvakiDan građanima se želi pokazati kako se promjenom svakodnevnih navika mogu učiniti pozitivni koraci u smanjenju štetnog utjecaja na klimu, okoliš i prirodu. Kako bi se što manje koristile plastične vrećice ministar je građanima na tržnici podijelio vrećice koje je mogu koristiti više puta.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

„Moramo imati na umu kako je jednokratna plastična ambalaža jedan od najvećih onečiščivaća prirode i ovom akcijom želimo građanima ukazati na potrebu zajedničkog promišljanja o budućnosti i zaštiti prirode, a veliki korak prema čišćem okolišu je odustajanje od korištenja jednokratnih plastičnih vrećica. Zaštita okoliša važno je pitanje oko kojeg vjerujem da se svi možemo složiti, a promicanjem ovog i sličnih projekata želimo postići to da Hrvatska bude jedna od zemalja koja će među prvima u što većoj mjeri odbaciti praksu korištenja jednokratne plastične ambalaže“, kazao je ministar Ćorić i dodao kako će Ministarstvo s provođenjem ovog projekta nakon Rijeke nastaviti i u brojnim drugim hrvatskim gradovima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views