MLADI ZA 5! Kastavski školarci-turistički vodiči vodili turiste u razgledavanje Kastva i to na engleskom jeziku

U subotu 18. svibnja u jutarnjim satima održala se završna prezentacija projekta „The Never-Ending story of Kastav“ kojom su djeca – turistički vodiči poveli pedesetak prisutnih posjetitelja u službeno turističko razgledavanje grada Kastva – na engleskom jeziku.

 

Projekt koji je proveden uz financijsku potporu Zaklade “Hrvatska za djecu” ovim je događajem započeo novu priču organizatora škole za strane jezike “Euroway Kastav”, ali i novoosnovane Udruge “Trija”, kojoj je cilj popularizirati dječje poduzetništvo i dječji turizam, ali uz održavanje kulturne baštine i povijesnog značaja grada Kastva.

Riječ Trija označava tradicionalnu društvenu igru koja se temelji na bacanju kamenčića na uklesanoj ili ucrtanoj podlozi koju i dan danas možete pronaći na ulicama Kastva.

Mali turistički vodiči su se kroz cijelu školsku godinu u školi Kastav Euroway pripremali za današnji događaj – uz pomoć posebno osmišljenih radnih listova istraživali su osam pomno odabranih kastavskih kulturno-povijesnih znamenitosti koje su danas pokazali svim prisutnima.

Svi sudionici su na početku obilaska u Gradskoj loži dobili za tu prigodu tiskanu putovnicu – “Walk the Walk of Kastav”, a svaku pogledanu znamenitost obillježili su posebnom naljepnicom – tzv. stickerom.

Sljedeći događaj koji će nastaviti priču projekta “The Never-Ending Story of Kastav” jest predstava Captain Morelli u izvedbi kazališta Try Theatre, 1. lipnja, na Lokvini u Kastvu, s početkom u 13 sati – ponovno na engleskom jeziku, te iz udruge sve pozivaju na istu – Welcome dear visitors!

Foto: Kastav Euroway

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari