Na Korzu izložene najljepše fotografije netom završenog riječkog Adventa

Fotografija “Oko sokolovo” Helene Oštrić proglašena je najboljom

Na panoima Grada Rijeke na Korzu postavljena je izložba fotografija autora odabranih na natječaju ”Advent u Rijeci 2018”.

Inicijativu za izbor najbolje fotografije riječkoga adventa dao je Ivica Brusić Brujo, pokretač riječke Facebook grupe Volim grad koji teče, a uz suorganizaciju Fotokluba Rijeka i Ateljea Yellow time.

Izložbu su obišli gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, članovi žirija koji su odabrali fotografije te autori čije su fotografije izložene na gradskim panoima, donosi Moja Rijeka. Pored Brusića, u žiriju je bio i poznati hrvatski fotograf Stanko Abadžić iz Zagreba te predsjednik Fotokluba Rijeka Borislav Božić.

Gradonačelnik Obersnel zahvalio se inicijatorima i svima koji su sudjelovali u natječaju tijekom kojeg su snimljene fotografije koje pokazuju Rijeka Advent 2018., koji je donio mnogo novosti.

Predsjednik Foto kluba Rijeka Borislav Božić istaknuo je kako natječaj nije rezultirao samo izložbom, već predstavlja mnogo više.

„Ovo je fotografska priča koja govori o sinergiji grada i građana, grada koji se uređuje za svoje građane, i građana koji se tijekom adventa pripremaju za proslavu Božića,“ kazao je Božić istaknuvši kako se radi o izložbi koja je mala po broju fotografija ali je velika po priči koju donosi.

Inicijator izložbe Brusić Brujo izrazio je zadovoljstvo odazivom fotografa za natječaj te ponos što je stvaranjem fotodokumentacije Facebook grupa Volim grad koji teče, koja broji više od 40 tisuća članova, ostavila nasljeđe svome gradu.

Fotografija “Oko sokolovo” Helene Oštrić proglašena je najboljom

Naime, na raspisani natječaj prijavio se 51 autor s 254 fotografije, od kojih je dvadeset najboljih odabrano za izložbu na gradskim panoima. Najboljom fotografijom proglašena je fotografija „Oko sokolovo“ Helene Oštrić, snimljena s Riječkog nebodera, drugo mjesto sa prikazom Trsatske krune zauzela je Svjetlana Tadić, treće mjesto za fotografiju „Čuvar svjetla“ pripalo je Robertu Pilepiću, četvrto Eriki Peran za fotografiju „Božanstveno“, a peto Bojanu Bonifačiću za „Pogled s Trsata“.

Na izložbi se mogu pogledati i fotografije Bruna Bontempa, Damira Debeuca, Darija Dorčića, Darija Jurjevića, Deana Birtića, Đoke Glušice, Gorana Grudića, Ingrid Jerković, Josipa Lukića, Karla Laića, Gordane Kvajo, Mirka Menala, Predraga Šnelera te Stanislava Juretića.

Pokrovitelji natječaja Advent u Rijeci 2018. , Grad Rijeka i TZ grada Rijeke, otkupit će prvih pet najboljih fotografija. Izložba ostaje na Korzu do 22. siječnja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views