Na Korzu održane 12. “Riječke vatre”, tradicionalno natjecanje vatrogasaca

Na Korzu je održano dvanaesto izdanje memorijala “Riječke vatre”, natjecanja vatrogasnih grupa u čast poginulih riječkih vatrogasaca.

Susret je okupio profesionalne i dobrovoljne vatrogasce vatrogasnih postrojbi iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine, a u natjecanju u savladavanju prepreka uz uporabu osnovnih operativno-taktičkih radnji i postupaka, sudjelovalo je pedeset dvočlanih ekipa u različitim dobnim kategorijama, među kojima i četiri ženske ekipe.

Prilikom otvaranja memorijala, vatrogasce je pozdravio i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, zahvalivši se svim vatrogascima na trudu i energiji koje ulažu u spašavanje ljudi i imovine.

„Za jedan grad Javna vatrogasna postrojba je od izuzetne važnosti budući da je to jedina profesionalna jedinica za intervencije svih oblika i u svako vrijeme“, kazao je Obersnel, dodavši kako ono što oni rade, ukazuje na njihovu uvježbanost, profesionalnost, snagu, ali isto tako veliku energiju i volju.

Ovo memorijalno natjecanje organizira Javna vatrogasna postrojba Grada Rijeke, a pokrenuto je pred 12 godina u čast vatrogasca Ede Surine, koji je smrtno stradao 2005. godine uslijed eksplozije plina.

U 156 godina riječke vatrogasne povijesti na intervencijama je stradalo šest vatrogasaca.

Natjecanje je humanitarnog karaktera, a prošle godine prikupljena sredstva su donirana Dječjoj bolnici Kantrida i vatrogascima Brodogradilišta 3. maj.

I ovogodišnje natjecanje ima humanitarni karakter te će se sav prihod donirati obiteljima poginulih vatrogasaca – Gorana Toića, zapovjednika DVD-a „Cres“ te Ivana Galekovića, pripadnika JVP Velika Gorica koji su, nažalost, živote izgubili ove godine.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari