ULOŽENO 57 TISUĆA KUNA

Obnovljen spomenik borcima NOB-a na Zametu, na Dan pobjede položeni vijenci

U povodu obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom položeni su vijenci na obnovljeni spomenik borcima NOB-a na Zametu

Spomenik palim borcima u Ulici Ivana Ćikovića Belog saniran je uoči obilježavanja 75 godina oslobođenja Rijeke na inicijativu MO Zamet.

Zamjenik riječkog gradonačelnika Nikola Ivaniš, istaknuo je kako su radovi obuhvaćali popravljanje vidljivih oštećenja, odnosno dotrajalog završnog sloja spomenika, kao i uređenje hortikulture u okruženju spomenika.

Delegacija MO Zamet

Sredstva za sanaciju osigurana su u proračunu Grada Rijeke, a u obnovu je uloženo 57 tisuća kuna. Podsjetio je kako Grad Rijeka brine i o ostalim spomenicima kojima se odaje počast palim borcima u Drugom svjetskom ratu.

Delegacija MO Gornji Zamet

Počast poginulim antifašističkim borcima odale su delegacije Grada Rijeke, mjesnih odbora Zamet i Gornji Zamet te udruga antifašističkih boraca i antifašista.

Uz gradonačelnika Obersnela u izaslanstvu Grada Rijeke bio je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat te zamjenici gradonačelnika Nikola Ivaniš i Marko Filipović.

Obnovljen spomenik borcima NOB na Zametu

Predstavnici Mjesnog odbora Zamet, Mjesnog odbora Gornji Zamet, kao i predstavnici Udruge antifašista i antifašističkih boraca grada Rijeke i Saveza antifašističkih boraca i antifašista Primorsko-goranske županije, pridružili su se paljenjem svijeća.

Foto: Grad Rijeka

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari