Od Zameta do Trsata policijski službenici osiguravali djeci siguran put do škole

Danas su službenici Postaje prometne policije u Rijeci nadzirali prometnice uz osnovnu školu Ivana Zajca, Pehlin, Zamet, Trsat u Rijeci te kod Područnih škola Jelenje, Orehovica, Praputnjak.

U sklopu provedbe akcije ‘Poštujte naše znakove’ policija provodi pojačani nadzor prometa na prilaznim cestama, ulicama i raskrižjima u blizini škola, osobito u vrijeme početka i završetka nastave.

Prije početka nastave policijski službenici nadziru promet pokraj svake osnovne škole, a po potrebi i prate djecu preko prometnica, odnosno, upravljaju prometom.

Danas su službenici Postaje prometne policije u Rijeci nadzirali prometnice uz osnovnu školu Ivana Zajca, Pehlin, Zamet, Trsat u Rijeci, te kod Područnih škola Jelenje, Orehovica, Praputnjak, kao i njihove kolege u drugim dijelovima naše županije i cijele Hrvatske.

Tijekom provedbe ove akcije, policijski službenici prometne policije u mjesecu rujnu će u svim osnovnim školama održati predavanja za sve polaznike prvih razreda kako bi ih upoznali s osnovnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu. Nakon predavanja prvašićima će podijeliti reflektirajuće prsluke za koje su sredstva osigurana iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Također će policijski službenici sudjelovati i na roditeljskim sastancima gdje će dodatno upozoriti roditelje učenika prvih razreda na važnost adekvatnog smještaja djece u vozilu i maksimalno poštivanje zakonskih propisa u cilju sigurnosti. Inače, uz pojačano nadziranje prometa i brzine kretanja svih vozila uz škole, policijski službenici će nadzirati i autobuse namijenjene prijevozu djece do škole.

Uz policiju, promet će u zonama škola nadzirati i pripadnici školskih prometnih jedinica te djelatnici nadležnih prometnih redarstava.

Pozivamo i ovom prilikom sve vozače i druge sudionike u prometu da pojačano obrate pozornost na djecu ne samo u blizini škola, već i na svim drugim mjestima u prometu.
FOTO: PU primorsko-goranska

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari