150 TISUĆA KUNA

ODLIČNO! Završeni radovi na obnovi nogometnog igrališta SRC Belveder

Ovog tjedna završeni su radovi na obnovi nogometnog igrališta u sklopu Sportsko-rekreacijskog centra Belveder.

Radovi su uključivali pažljivo rezanje, skidanje i odvoz 150,00 m² umjetne trave ispred golova u oba šesnaesterca, odnosno na mjestima koja su se najintenzivnije koristila, a samim tim i najviše oštetila. Umjesto oštećenih dijelova položena je umjetna trava s vlatima visine 4 cm s ispunom od suhog kvarcnog pijeska i gumenog granulata.

Također, nakon pažljivog rezanja i skidanja, djelomično je zamijenjena umjetna trave u zoni spojeva i u zoni linija u širini od 50 cm na najoštećenijim mjestima.

VIDEO DANA:

Po cijeloj površini igrališta veličine 7.150,00 m² izvedeno je strojno niveliranje postojećeg gumenog granulata i podizanje travnih vlati dekompaktorom. Višestrukim prolaskom dekompaktorom postojeći granulat je temeljito razrahljen, a samim time dobivena je i dodatna mekoća igrališta. Na tako pripremljenu podlogu ravnomjerno je strojno rasipano 5 tona gumenog granulata zelene boje, te slijedi njegovo učešljavanje, podizanje travnatih vlati i niveliranje igrališta.

Radovima vrijednim 150 tisuća kuna dodatno će se produžiti vijek trajanja postojeće podloge na nogometnom igralištu kojim upravlja Rijeka sport, trgovačko društvo u vlasništvu Grada Rijeke.

Obnavljanje travnjaka nogometnog igrališta SRC Belveder dio je programa sveobuhvatnog obnavljanja travnjaka na nogometnim igralištima u vlasništvu Grada Rijeke. Cilj je do kraja mandata obnoviti i redovito održavati sve umjetne travnjake nogometnih igrališta, u što će se sufinanciranjem uključiti i Primorsko-goranska županija.

U Gradu Rijeci trenutno je aktivno skoro dvije tisuće registriranih nogometaša, u 61 ekipe raznih uzrasta i kategorija natjecanja, te uz stručni nadzor 89 stručnih djelatnika registriranih u klubovima. Na raspolaganju klubovima su četiri nogometna igrališta u vlasništvu Grada Rijeke. S obzirom na velik fond korisnika i dnevno intenzivno korištenje terena za treninge i utakmice, očekivano dolazi do oštećenja travnjaka te potencijalnih mogućnosti za ozljede sportaša te se stoga travnata podloga mora redovito obnavljati.

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views