OLUJNO NEVRIJEME NA ŠIREM RIJEČKOM PODRUČJU Problemi u prometu, snažan vjetar nosi sve pred sobom, u Gorskom kotaru snijeg

Foto: Alen Harčević

Upravo kako su prognostičari i najavljivali, danas smo se suočili s izraženom promjenom vremena koja je na širem riječkom području uzrokovala mnoge nedaće kako za sudionike u prometu tako i za građane u njhovim svakodnevnim aktivnostima na otvorenom.

Između Lokvarskog jezera i Gornjeg Jelenja na “staroj cesti” kroz Gorski kotar došlo je oko 14. 30 sari do velikog zastoja, i praktički su sva vozila koja su se u to vrijeme zatekla na tom dijelu ceste ostala zarobljena na cesti zbog snježnih nanosa odnosno nekih vozila bez zimske opreme koja su ostala zarobljena u snijegu i ledu. Tom prometnicom do daljnjega nikako ne treba kretati!

snijeg gorski
Foto: Alen Harčević

Kako nam dojavljuju naši čitatelji, na prometnicama širom županije otežani su uvjeti prometovanja, a snažan, olujni vjetar nosi sve pred sobom i kida grane drveća.

Čitatelj Alen poslao nam je fotografiju s Grobnika gdje cestovna signalizacija upozorava vozače na snažan vjetar na autocesti A6, zbog čega sva vozila – osim osobnih automobila – moraju na zaobilazne prometne pravce prema Zagrebu.

kiša brajda

Snažna kiša i vjetar uvjetuju neugodne uvjete za vožnju i na riječkim prometnicama, o čemu svjedoče fotografije koje nam šalju naši čitatelji.

Sroga, oprezno u prometu, a ako baš morate voziti, činite to s dužnim oprezom i s puno strpljenja!

Nagli pad temperatura

Temperatura zraka u Rijeci je u 11 sati bila 15 stupnjeva, a samo sat vremena kasnije 9,4 stupnja. U 13 sati na Kozali je izmjereno 5,8°C, odnosno devet manje u dva sata. Istovremeno je najhladnije na ovome području bilo na Zavižanu – jedan stupanj ispod nule, Crni Lug, Delnice i Parg imali su 0°C, Kukuljanovo 4, Crikvenica 8, stupanj više izmjereno je u Bakru, Malinskoj i Opatiji. U Puli je u 13 sati bilo 14 stupnjeva, a u Malom Lošinju i Rabu čak 15°C.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari