ONI SU DOBRO ISKORISTILI LJETO! Više od 220 mladih polaznika radionica astronomije, maketarstva, robotike… dobilo priznanja

U mjesec dana, koliko je trajalo 23. Ljeto na Školjiću, radionice astronomije, maketarstva, glume, programiranja, robotike, reciklaže… pohađalo je preko 220 djece i mladih iz Rijeke i okolice

Ove godine najbrže su popunjene radionice kojima se učenicima od najranije dobi želi približiti svijet tehnologije, točnije robotike, programiranja te obrade i izrade fotografije. CTK Rijeka je zbog velikog interes otvorio još jedan termin za održavanje radionice o korištenju simpatičnih mBot-ova. Osim prema tehnologiji, ove godine učenici su imali velik interes prema astronomiji, glumi na stranim jezicima i ekologiji. Nešto stariji brzo su popunili radionicu za voditelja brodice.

Ukupno je odrađeno 260 sati radionica koje su učenicima i učenicima, mladima i drugim građanima omogućile da uz dobru zabavu nešto korisno nauče te steknu nova poznanstva i prijateljstva.

Polaznici radionice Daj pet za reciklažu posjetili su i Park prirode Učka gdje su uz stručnu pomoć saznali kako se snaći u šumi, što se smije a što ne smije raditi u parku prirode, kako prepoznati zanimljive biljne i životinjske vrste te kako se orijentirati. Park prirode Učka besplatno je organizirao stručno vodstvo za polaznike.

Aviomodelari su posjetili Grobničku pistu gdje su isprobali modele slobodnoleteće jedrilice koje su izradili na radionicama, a nakon toga su se upoznali s avionima i hangarom kojim upravlja Klub za samogradnju i modelarstvo „Krila Kvarnera“.

U provedbi radionica je sudjelovalo dvoje volontera koji su zajedno odvolontirali 70 sati na radionicama.

Projekt koji djeca, mladi i roditelji svake godine iščekuju s nestrpljenjem na kraju školske godine i ove je godine okupio velik broj partnerskih organizacija – njih čak 16!

Ljeto na Školjiću organizirao je Centar tehničke kulture Rijeka u suradnji s Akademskim astronomskim društvom – Rijeka, AnimatoRi-ma, Autoklubom Rijeka, Društvom za zaštitu životinja Rijeka, Fotoklubom Color, Kino video klubom Liburnija film, Klubom za samogradnju i modelarstvo „Krila Kvarnera“, Link – kreativnim radionicama, Lučkom kapetanijom, Maketarskim klubom Zeppelin, Malim robotima, Parkom prirode Učka, RI Eko, TRY Theatreom, Kreativnim kolektivom Kombinat i Umjetničkom organizacijom KRILA.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari