SVEČANA SJEDNICA

Otvorena Edukativna radionica Torpedo

Svečanom sjednicom u novouređenom prostoru Edukativne radionice Torpedo povodom blagdana sv. Nikole, obilježen je Dan Pomorskog fakulteta u Rijeci. U ime župana Zlatka Komadine, na događanju je sudjelovala pročelnica Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze, Nada Milošević.

Dekan Pomorskog fakulteta Alen Jugović prikazao je postignute rezultate ostvarene tijekom 2021. godine, posebno ističući izmijenjene, dopunjene i osuvremenjene studijske programe, te istaknuto mjesto Fakulteta na području znanstvenog rada, s izuzetno velikim brojem znanstvenih radova fakultetskih profesora te vrijednim i brojnim znanstvenim projektima. Osvrnuo se i na brojne druge uspjehe, ostvarene planove, a konačno i na Edukativnu radionicu Torpedo, zahvalivši se svim tvrtkama, institucijama i pojedincima koji su pomogli da prvi put u svojem postojanju Pomorski fakultet “izađe” na more.

S uloženih više od četiri milijuna kuna, ostvareno je jedno od najvećih ulaganja u nekoliko posljednjih desetljeća. U sklopu radionice uređene su dvije učionice, svlačionice, uredski i drugi prateći prostori unutar kojih je već smještena brojna visokovrijedna oprema, poput dva potpuno funkcionalna brodska motora, bespilotnih letjelica, podvodnog drona, senzora i mjernih uređaja, termalne kamere, uređaja za određivanje kvalitete zraka ili mapiranje prostora te brojnih drugih. Osim studenata Pomorskog fakulteta, prostor će koristiti i studenti Tehničkog fakulteta u Rijeci.

Resorna pročelnica čestitala je Dan fakulteta profesorima i studentima i istaknula da se suradnjom Pomorskog i Tehničkog fakulteta stvara nova platforma za razvoj znanosti i obrazovanja. “Pomorski fakultet značajan je partner u pripremi i realizaciji velikog ciklusa ulaganja i razvoja prometne, lučke i pomorske infrastrukture u PGŽ”, zaključila je pročelnica.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari