ZAŠTITINIK POMORACA

Povodom blagdana sv. Nikole položen vijenac u more za sve stradale i nestale pomorce

Povodom obilježavanja današnjeg blagdana svetog Nikole, zaštitnika pomoraca, ribara, putnika i djece, u more ispred riječke luke položen je vijenac u spomen na sve stradale i nestale pomorce.

Vijenac u more položili su zamjenik gradonačelnika Rijeke Goran Palčevski, zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić, Zdravko Prebilić u ime Lučke kapetanije Rijeka, Marica Njegovan u ime Apostolata Riječke nadbiskupije, kapetan Kristijan Vukušić u ime Trgovačkog društva Plovput i povjerenik za pastoral pomoraca i selilaca monsinjor Matija Matičić koji je uoči polaganja vijenca u more predvodio molitvu.

„Grad Rijeka već tradicionalno surađuje s Apostolatom mora Riječke nadbiskupije i svake se godine ovim simboličnim činom prisjećamo svih onih poginulih i nestalih pomoraca koji više nisu s nama, ali žive u našim mislima i sjećanjima“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Rijeke Goran Palčevski.

Zamjenica župana Marina Medarić naglasila je kako živimo u kraju koji je tradicionalno vezan uz brodogradnju, pomorstvo i ribarstvo.

„Ovdje ljudi žive uz more, s morem i od mora i štuju svetog Nikolu, stoga se svake godine na ovaj način i na ovaj dan prisjetimo onih pomoraca koji nažalost više nisu s nama“, dodala je Medarić.

VIDEO DANA:

Marica Njegovan podsjetila je na brojne brodove i njihove posade koji su nastradali diljem svijeta i naglasila kako se na ovaj način svih prisjećamo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari