OTVORENA RIJEČKA CRUISING-SEZONA: Luksuzni „Silver Cloud“ predahnuo u Rijeci na putu do Venecije

Foto: Riječanin

Silver Cloud, brod kompanije Silversea Cruises uplovio je u riječku luku u podne, a njegovi putnici mogu razgledati Rijeku negdje do 20 sati kada brod kreće na daljnje putovanje

Riječka cruising-sezona započela je danas dolaskom cruisera Silver Cloud kompanije Silversea Cruises koji je pri kraju svog šestodnevnog krstarenja Mediteranom na ruti Civitavecchia-Venecija. Silver Cloud privremeno se vezao na Pomorskom putničkom terminalu na riječkom lukobranu. Brod pripada brodarskoj kompaniji Silversea koja je ove godine prvi puta uvrstila i riječku luku u svoj itinerar.

silver88

Brod Silver Cloud dugačak je 156 metara, širok 21 metar, a može ugostiti 296 putnika o kojima brinu čak 222 člana posade. Na raskošnom plovilu svaki putnik za sebe u prosjeku ima 47 kvadratnih metara prostora!

S tako velikom kvadraturom za ne toliko veliki broj putnika, jasno je da je osnovni koncept plovila – pružiti što više prostora i luksuza svakom putniku. Tehnološki također napredan, brod je dizajniran kako bi mogao prelaziti oceanska prostranstva, ali i zalaziti u rukavce rijeka i skrivene luke s ne tako dubokim gazom.

 

Foto: Grad Rijeka
Foto: Grad Rijeka

Turistička zajednice grada Rijeke i Turističke zajednice Kvarner organizirale su povodom dolaska kruzera „Silver Cloud“ prigodan program na Riječkom lukobranu, gdje su postavljeni štandovi sa raznim rukotvorinama s područja grada Rijeke i okolice te su prezentirane turistička ponuda grada i regije kao atraktivne destinacije za kružna putovanja.

Predstavnici grada i turističkih zajednica posjetili brod

Predstavnici Lučke uprave Rijeka, Grad Rijeke, Turističke zajednice grada Rijeke, Turističke zajednice Kvarner i Primorsko – goranske županije posjetili su brod nakon što su se putnici uputili na neki od ponuđenih izleta.

Silver Cloud1
Foto: Grad Rijeka

Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice grada Rijeke rekao je kako ga iznimno veseli što se najveći broj putnika ipak odlučio za izlet Najbolje u Rijeci koji uključuje razgledavanje Trsata, Pomorskog i povijesnog muzeja, a potom centra grada i riječke tržnice, prenose mrežne stranice Grada Rijeke. Osim tog izleta, putnicima su od strane agencija organizirani izleti u Hum, Vrbnik, Opatiju i Mošćenice, Kamačnik, Rafting na rijeci Kupi i Postojnu.

U Lučkoj upravi Rijeka za 2016. godinu najavljen je dolazak 15 brodova na kružnim putovanjima od strane sedam različitih brodarskih kompanija, što je povećanje za duplo u odnosu na prošlu godinu.

Porast ovogodišnjeg putničkog prometa u kruzing segmentu pripisuje se intenzivnom angažmanu zajedničkog povjerenstva u sastavu Lučke uprave Rijeka, Turističke zajednice grada Rijeke i Grada Rijeke koje je u posljednje tri godine bilo usmjereno na definiranje područja za prihvat kruzera, planiranje i provedbu konkretnih aktivnosti poput osmišljavanja modela upravljanja destinacijom i realizacije prodaje i marketinga destinacije, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Prvi brod u floti

U kompaniji Silversea Cruises ističu kako je upravo njihov prvi brod u floti oličenje njihove poslovne ideje pružanja dovoljno komfora svakom putniku. Privatne suite i verande u kombinaciji s prostranim prostorima za objedovanje odnosno svakovrsnu zabavu pružaju putniku gotovo neograničene mogućnosti za provođenje slobodnog vremena, u što se možete uvjeriti i na priloženim fotografijama.

Porinut je 1994. godine te je prvi i najstariji brod ove luksuzne kruzing kompanije. Njegova izgradnja stajala je 125 milijuna američkih dolara, posljednje preuređenje izvršeno je 2013. godine, a novo je već zakazano za 2017. godinu.

Kapaciteti broda maskimalno su iskorišteni: Silver Cloud dobar dio godine provodi na luksuznim krstarenjima Karibima, a ljeti se vraća u Sredozemlje. No od sljedeće godine planira se i njegova plovidba Južnom Afrikom, Skandinavijom, pa čak i Arktikom i Antarktikom.

silver1 silver2 silver3 silver4 silver5 silver6 silver7 silver8 silver9

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja