Ovo su najbolji riječki učenici i mentori na natjecanjima iz područja sporta i tehničke kulture!

Priznanje je dobilo 11 mentora, deset iz područja sporta i jedan iz područja tehničke kulture te 68 učenika, 65 iz područja sporta i tri iz područja tehničke kulture

Predstavnici Grada Rijeke održali su prijam za učenike i njihove mentore za posebna postignuća učenika na državnim i međunarodnim natjecanjima, susretima i smotrama u školskoj 2017./2018. godini iz područja sporta i tehničke kulture.

Najbolje učenike i njihove mentore primili su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i v.d. pročelnika Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Renato Kostović.

Čestitavši na postignućima na državnoj i međunarodnoj razini, gradonačelnik Obersnel izrazio je zadovoljstvo što se iz godine u godinu povećava broj uspješnih učenika i mentora.

„Brojke govore ne samo o kvaliteti obrazovanja u riječkim osnovnim i srednjim školama, već i o vašoj volji da uložite dodatan trud i energiju, bez kojih ne bi ni bilo ovakvih rezultata s kojima ste se plasirali u sam hrvatski vrh, a neki čak i više od toga,“ kazao je gradonačelnik Obersnel, zahvalivši se i svim mentorima na nesebičnom prenošenju znanja i uloženom trudu.

Riječ je o učenicima koji su na državnim i međudržavnim natjecanjima osvojili prva tri mjesta te njihovim mentorima. Radi se o 11 mentora, deset iz područja sporta i jednom iz područja tehničke kulture te o 68 učenika, 65 iz područja sporta i tri iz područja tehničke kulture.

Natjecanja, susreti i smotre izvannastavnih aktivnosti učenika osnovnih i srednjih škola iz područja sporta i tehničke kulture odvijaju se po programu Agencije za odgoj i obrazovanje, Agencije za strukovno obrazovanje i Hrvatskog školskog sportskog saveza u drugom polugodištu svake školske godine, a započinju školskim natjecanjima tijekom siječnja.

Najuspješniji učenici sudjeluju na županijskoj razini, a najbolji sudjeluju na državnoj razini natjecanja i susreta.

POPIS uspješnih učenik i mentora možete pogledati OVDJE!

Foto: Grad Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari