Na Trgovačkom sudu po treći put odgođen stečaj 3. maja: ‘Sada je sve na Vladi’

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Sutkinja je sljedeće ročište zakazala za 28. ožujka

Na Trgovačkom sudu u Rijeci danas je po treći put donijeta odluka o odgađanju stečaja u brodogradilištu “3. maj”. Sutkinja je sljedeće ročište zakazala za 28. ožujka.

Cerovac: ‘Nikome nije u interesu stečaj Uljanika’

”Ovo je sada prilika za još jedan dogovor. Sada je sve na Vladi da u petak donese pravu odluku, proba osigurati taj kredit i da se sve pokrene. Treba isplatiti plaće i osigurati proizvodnju”, komentirali su sindikalisti, dodajući da je ovo ohrabrujuća odluka.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Prenose da im je sutkinja rekla da ne vjeruje da će u slučaju stečaja moći biti nastavljena proizvodnja, piše Novi list.

Uoči početka ročišta na Trgovačkom sudu objavljeni su rezultati izjašnjavanja radnika o tom pitanju. Anketiranje preostalih radnika trajalo je u četvrtak, petak i ponedjeljak, a kako su danas potvrdili predstavnici radnika, za pokretanje stečaja je bilo manje od pola djelatnika.

“Za pokretanje stečaja se izjasnilo između četvrtine i trećine od ukupnog broja radnika. Time su pokazali da su većim dijelom ipak smogli snage i odlučili da nisu za opciju stečaja i mi kao predstavnici radnika to poštujemo”, rečeno je danas.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari