U SPOMEN HRVATSKIM BRANITELJIMA

Park na Kozali dobio ime po poginulom hrvatskom branitelju; Položeni vijenci na spomenik braniteljima

Foto: Rijeka.hr

Vijeće Mjesnog odbora Kozala je polaganjem vijenaca na spomenik hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, na kojem se nalazi i ime Zvonimira Škerla, obilježilo imenovanje središnjeg parka na Kozali po ovom istaknutom građaninu s našeg područja.

Naime, upravo je na prijedlog Vijeća Mjesnog odbora Kozala Gradsko vijeće Grada Rijeke u srpnju 2020. godine do tada neimenovani park na Kozali imenovalo Parkom Zvonimira Škerla. Ime Zvonimira Škerla dobio je park, koji je s južne strane omeđen Baštijanovom ulicom, sa zapadne i sjeverne strane Volčićevim trgom i ulicom Petra Kobeka, a s istočne strane grobljem Kozala.

Zvonimir Škerl (Rijeka, 1962. – Perušić, 1992.) bio je istaknuti sugrađanin s Kozale, dugogodišnji poznati član i kapetan rukometnog kluba „Kozala“, hrvatski branitelj i pripadnik 128. brigade Hrvatske vojske. U Domovinskom ratu bio je stacioniran na ličkom ratištu gdje je i poginuo u neprijateljskom napadu u mjestu Ibrišići kod Perušića 19. siječnja 1992. U njegovu čast tradicionalno se održava memorijalni rukometni turnir „Zvonimir Škerl“.

Potporu prijedlogu Vijeća Mjesnog odbora Kozala dali su Udruga 128. brigade Hrvatske vojske – Sveti Vid iz Rijeke, Rukometni Klub Kozala te obitelj Škerl, čiji su predstavnici, uz zamjenika gradonačelnika Grada Rijeke Marka Filipovića, prisustvovali polaganju vijenaca.

Kako je kazao njegov predsjednik VMO Kozala Sanjin Matijević, Vijeće Mjesnog odbora Kozala smatralo da je središnji park na Kozali treba dobiti ime te da bi bilo najprikladnije da se nazove imenom istaknutog sportaša i preminulog branitelja s Kozale Zvonimira Škerla.

U ime obitelji na inicijativi kojom se čuva spomen na Zvonimira Škerla zahvalio se njegov sin Neven.

Zamjenik riječkog gradonačelnika Filipović istaknuo je kako je Zvonimir Škerl bio jedan od mnogih Riječana koji su časno otišli braniti domovinu.

„Ovakve važne inicijative su tu kako bi i dalje živjela uspomena i sjećanje na ljude koji su u presudnim trenutcima, kada je trebalo stati u obranu domovine, dali ono najvrijednije što imaju – svoje živote. Svojom žrtvom doprinijeli su tome da mi danas živimo u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj“, kazao je zamjenik Filipović, dodavši kako će Grad Rijeka uvijek podupirati inicijative kako bi očuvali uspomenu na naše branitelje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views