23th ITF’CRO 2020

Promotivni film o Bakru dobio posebno međunarodno priznanje

Foto: M.Š.

Promotivni film “BAKAR – WALK THROUGH HISTORY“ /2’50”/ 2020, autora Krešimira Černeke, međunarodni žiri festivala 23. ITF’CRO ocijenio vrlo kvalitetnim te mu je dodijelio POSEBNO PRIZNANJE 23th ITF’CRO 2020.

Na ovogodišnji Interstas pristiglo je 412 turističko-promidžbenih filmova iz 147 zemalja, nominirano je 178 filmova iz 63 zemlje (159 iz inozemstva i 19 iz Hrvatske) za neku od nagrada. Međunarodni žiri festivala – 23. ITF’CRO, nagradio je ukupno 29 autora, filmova, producenata iz 17 zemalja svijeta (od toga: 17 iz svijeta i 12 iz Hrvatske).

Film autora Krešimira Černeke prikazuje bakarske turističke adute kroz manifestaciju „Šetnja kroz povijest – Bakar na vrhu“. Audio-vizualni materijal traje ukupno tri minute, a isti je napravljen za Turističku zajednicu Grada Bakra, kao promo materijal za domaće i strano turističko tržište.

– Kadrovi šetnje kroz bakarsku povijest snimljeni su na ovogodišnjem Margaretinom letu u Bakru, koje je ove godine doživjelo nešto drugačije, a time i zanimljivije izdanje. Materijal je snimljen tehnikom usporenih snimki, a korišteni su i materijali iz zraka. Bakar je uvijek izvrsna kulisa za inspiraciju i snimanje, u to nema sumnje. U ime cijele ekipe zahvaljujem se Turističkoj zajednici Grada Bakra, odnosno Sonji Jelušić Marić, kao i gradonačelniku Grada Bakra na ukazanom povjerenju. Izgleda da smo svi zajedno kreirali nesvakidašnji materijal i malenom gradiću uz more vratili stari sjaj – kazao je Krešimir Černeka, dodajući kako je zadovoljstvo tim veće što je konkurencija na poznatom turističkom festivalu bila ogromna. U izradi promo filma pomogli su još Siniša Barčić, kao snimatelj i Fabijan Černeka kao scenarist.

Priznanja najboljima trebala su biti uručena na završnoj svečanosti 27. Interstasa, manifestacije i smotre turizma, filma i krajobraza te 23. ITF’CRO – festival turističkog filma pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske. Nažalost, zbog epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, završnica cjelokupne manifestacije s dodjelom međunarodnih turističkih i film/festivalskih nagrada Laureatima 2020, koja se trebala održati 11.-13. studenog 2020, u Gradu Solinu, odgađa se za neki povoljniji termin. Kada se situacija stabilizira, laureatima-dobitnicima svih međunarodnih turističkih nagrada uručit će se ove prestižne međunarodne nagrade na prigodnoj svečanosti.

Podsjetimo da je Bakar zablistao na ovogodišnjem Interstasu s čak 3 osvojene nagrade! Posebno priznanje Interstas 2020. dodijeljeno je gradonačelniku Grada Bakra g. Tomislavu Klariću, Zlatni Interstas 2020. za izvrsnost u radu Turističkoj zajednici Grada Bakra te festivalska nagrada Posebno Priznanje 23th ITF’CRO 2020. za sjajan turistički promotivni film “BAKAR – WALK THROUGH HISTORY“, redatelja Krešimira Černeke iz produkcijske kuće Creative Media, prenosi Morski.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari