PROŠIRENJE ŠKOLE

Župan Komadina obišao završne radove na Osnovnoj školi “Jelenje Dražice”

Župan Zlatko Komadina i načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja sa suradnicima obišli su gradilište OŠ „Jelenje-Dražice“ gdje su u tijeku završni radovi na kapitalnom projektu rekonstrukcije i dogradnje zgrade škole i izgradnje školske sportske dvorane

„Škola život znači u našim malim mjestima, a ova investicija osigurat će našoj djeci sjajne uvjete za obrazovanje. Vrijednost ovog velikog projekta je više od 40 milijuna kuna, u čemu PGŽ sudjeluje sa 60 posto jer smo procijenili da Općini Jelenje treba veća podrška s obzirom na njihove skromnije prihode. Vjerujem da će stara zgrada škole gdje se sad odvija nastava naći svoju novu namjenu u dogovoru s općinskim vlastima“ rekao je župan Zlatko Komadina.

Načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja istaknuo je kako radovi idu odličnom dinamikom te se zahvalio Primorsko-goranskoj županiji na pomoći i potpori, dok je ravnateljica OŠ „Jelenje-Dražice“ Dejana Paškvan – Žeželj rekla kako će objekt vrlo brzo biti spreman za useljenje učenika, koje je planirano u prvoj polovici 2021 godine.

Resorna pročelnica Edita Stilin istaknula je kako se po prvi put u povijesti Dražica gradi nova školska sportska dvorana, a sama škola dobit će novih 11 učionica.

Cjelokupnim zahvatom postojeća građevina škole povećat će se za oko 2.800 m2 bruto površine, odnosno kapacitet će se proširiti i obuhvatiti 21 učionicu, dok će učenici pohađati školsku nastavu na jednoj lokaciji u jednoj smjeni.

Sve je projektirano sukladno Državnom pedagoškom standardu, a izvođač radova je tvrtka GP KRK d.d.

Škola trenutno ima 371 učenika.

Obilasku je prisustvovala i zamjenica župana Marina Medarić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari