ČEKA SE SAT VREMENA

Galerija | Pogledajte današnje velike gužve pred riječkim trgovačkim centrima. Što je s radom nedjeljom?

Foto: Riportal.hr

Riječanima je subota i dalje najbolji dan za opskrbu namirnicama

To je i razumljivo s obzirom da dosta ljudi radi ostalim danima, bilo u tvrtkama, javnim službama ili od doma, a kako je radno vrijeme trgovina skraćeno – sve rade samo do 17 sati – jasno je da mnogi tijekom tjedna ne stignu obaviti kupovinu.

Foto: Riportal.hr

Tako smo danas u Rijeci i okolici gužve vidjeli i ispred trgovina Kauflanda. Lidla, Konzuma, Spara… a utjeha nam je da od ponedjeljka slijedi otvaranje i drugih trgovina, uz produljenje radnog vremena dosad otvorenih, koje će – vjerojatno – raditi dvokratno.

Foto: Riportal.hr

Podsjetimo, prva faza popuštanja vladinih protuepidemijskih mjera kreće od ponedjeljka 27. travnja. Od tada će se omogućiti rad svim poslovnim subjektima koji obavljaju djelatnost trgovine osim onih koji posluju unutar trgovačkog centra (izuzetak su marketi s robom široke namjene, odnosno hranom i pićem.

Pored toga, omogućit će se i rad svima koji rade uslužne djelatnosti osim onih gdje se ostvaruje blizak kontakt s klijentima. Uvode se javne gradske i prigradske linije i brzobrodske linije za otoke koji nisu povezani trajektom. Omogućuje se rad knjižnica, muzeja, galerija, antikvarijata i knjižara.

Ako se prva faza pokaže uspješnom i uz pridržavanje mjera slijedi druga faza.

Ostaje nejasno riješen rad trgovina nedjeljom. Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović istaknuo je danas da je odluka o zabrani rada trgovina nedjeljom donesena na temelju preporuka epidemiološke struke, odbivši komentirati da se situacija koristi u političke svrhe.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

”U sklopu mjera koje smo propisivali regulirali smo radno vrijeme. Ova odluka je donesena na temelju preporuka epidemiološke struke. Sve se donosi po preporuci stručnjaka. Svi rade onako kako su radli prije, osim nedjelje, blagdana i praznika”, rekao je.

Upitan boji li se da bi odluku o zabrani rada nedjeljom mogao srušiti Ustavni sud RH, Božinović je ponovio da su sve mjere donesene na preporuku struke. Pritom je odbio komentirati da se situacija koristi u političke svrhe.

“Ovdje se govori isključivo o situaciji koju je izazvala epidemija koronavirusa. Za ova pitanja, znate koje su adrese”, zaključio je Božinović.

Foto: Riportal.hr
Foto: Riportal.hr

Riportal.hr/Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari