POLICIJA: “Protiv 13 osoba bit će podnijeti optužni prijedlozi prekršajnom sudu”

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Zbog počinjenja prekršaja iz čl. 23. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv 13 osoba bit će podnijeti optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu, a jedna osoba je počinila i prekršaj iz Zakona o osobnoj iskaznici, priopćičli su iz Policijske uprave primorsko-goranske

Hod za život i Hod za slobodu imali su danas u Rijeci ‘bliski susret’, ali policija je bila spremna na sve. (OVDJE)

Hod za život je sjedeći im na putu na Korzu dočekala skupina “antiprosvjednika” no vrlo brzo je svaki eventualni incident spriječila policija.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Iz policijske uprave primorsko-goranske povodom toga događaja danas su medijima i javnosti uputili sljedeće priopćenje:

Danas s početkom u 10 sati na riječkome Korzu održano je javno okupljanje „Hod za život“ tijekom kojega su policijski službenici zbog ometanja povorke sudionika ovoga okupljanja priveli u policijske prostorije 13 osoba.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

S obzirom da su navedene osobe onemogućile nesmetan prolaz sudionicima javnog okupljanja te se oglušile na upozorenje i naredbu rukovoditelja osiguranja (pružajući pasivan otpor), policijski službenici su ih sukladno zakonskim ovlastima prenijeli do službenog vozila i priveli u policijske prostorije poradi kriminalističkog istraživanja.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Zbog počinjenja prekršaja iz čl. 23. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv 13 osoba bit će podnijeti optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu, a jedna osoba je počinila i prekršaj iz Zakona o osobnoj iskaznici.

Na ovom javnom okupljanju sudjelovalo je oko 1000 sudionika, kao i na javnom okupljanju „Hod za slobodu“.

Tijekom navedenih javnih okupljanja nije bilo drugih policijskih postupanja”, istakli su.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL
Photo:Goran Kovacic/PIXSELL
Photo:Goran Kovacic/PIXSELL
Photo:Goran Kovacic/PIXSELL
Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views