POVIJEST FAKULTETA

Povodom 61. obljetnice Tehničkog fakulteta u Rijeci otvorena izložba na Korzu

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci navršio je 61. godinu svog postojanja, a svoj Dan obilježio je izložbom na riječkom Korzu čijem je otvorenju nazočio župan Zlatko Komadina.

„Tehnički fakultet i njegova 61. obljetnica je veliki događaj za našu županiju i uopće njegovo postojanje koje je korespondiralo s tehnološkim napretkom grada Rijeke s tadašnjom industrijom, a sadašnjim prelaskom u digitalne i nove tehnologije. Oni to uredno prate s promjenom svog nastavnog procesa, a ja sam osobno vezan za njih jer sam bio njihov student“, rekao je župan Zlatko Komadina.

VIDEO DANA:

Izložba prikazuje povijest Tehničkog fakulteta, njegove potencijale i aktivnosti, a pripremili su je dekan prof. dr. sc. Duško Pavletić, prof.dr.sc. Anica Trp, prof. dr. sc. Marina Franulović, izv. prof. dr. sc. Ivan Štajduhar, prof. dr. sc. Neven Bulić, izv. prof. dr. sc. Marino Brčić.

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

„Jedinstvenim spojem akademske izvrsnosti i inovacija, kroz više od šest desetljeća postojanja, Fakultet se uspio nametnuti kao jedna od prepoznatljivih obrazovnih institucija u području tehničkih znanosti i renomirana ustanova kao kolijevka progresivnog razmišljanja i inovacija. Brojna postignuća, znanje i iskustvo prikupljeno kroz godine dovode do novih vizija za budućnost temeljenih na pozicioniranju Fakulteta kao središta za nova istraživanja, programe i obrazovnu izvrsnost“, naveli su.

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Otvorenju izložbe koje je započelo u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke nazočili su i gradonačelnik Marko Filipović, prorektor za znanost i umjetnost Gordan Jelenić i dekan Tehničkog fakulteta u Rijeci Duško Pavletić.

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal
Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal
Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari