VRIJEDNI UČENICI

Povodom Međunarodnog dana šuma održana akcija čišćenja parka Sveti Križ

Povodom Međunarodnog dana šuma, Astronomski centar Rijeka u suradnji s Odjelom za komunalni sustav, KD Čistoća i OŠ Gornja Vežica održao je akciju čišćenja parka šume Sv. Križ.

S ciljem uklanjanja i zbrinjavanja otpada, očuvanja šuma i bioraznolikosti, širenja svijesti o važnosti očuvanje prirode, promociji pravila ponašanja u prirodi, te edukaciji o važnosti boravka u prirodi te potrebi savjesnog zbrinjavanja otpada ova akcija uključivala je četrdesetak učenika i učitelja 5.b i 6.b razreda OŠ Vežica.

Akcija čišćenja održala se uz nadzor i vodstvo stručnog osoblja Odjela za komunalni sustav Grada Rijeka i ACR-a koji su na licu mjesta upućivali na posebnosti flore i faune parka šume Sv. Križ, dok je sav materijal osiguralo KD Čistoća Rijeka.

Nakon akcije čišćenja održana je edukativna pokazna radionica o autohtonim biljnim vrstama oko Astronomskog centra Rijeka. Radionicu je vodila Bia Gec, mag.ing.prosp.arch, djelatnica KD Čistoće tijekom koje su učenici naučili prepoznati nekoliko autohtonih biljnih vrsta u okolišu, saznati o važnosti tih vrsta za ekosustav i o njihovoj primjeni u tradicijskoj medicini i kulinarstvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari