OPREZ

Pripazite! Riječka policija će u četvrtak pojačano nadzirati brzinu kretanja vozila

Foto: Mateo Levak/Riportal

Policija na suradnji zahvaljuje građanima, koji su se svojim prijedlozima lokacija aktivno uključili  u pripremu 24-satnog nadzora brzine

Tijekom 24. ožujka od 00 do 24 sata, u sklopu pojačanih aktivnosti ROADPOL-a policijski službenici prometne policije pojačano će nadzirati brzinu kretanja vozila.

Pojačani nadzor istovremeno se provodi na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske, kao i na području drugih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj te na području država Europske unije.

U provedbu nadzora bit će uključen maksimalno raspoloživi broj djelatnika prometne policije, koji će koristiti sve raspoložive uređaje za nadzor brzine kretanja vozila.

VIDEO DANA:

“Naime, nepropisna i neprilagođena brzina i dalje su glavni uzročnik stradavanja u prometnim nesrećama, a ujedno i jedan od najčešćih uzroka prometnih nesreća s najtežim posljedicama. Stoga je cilj pojačanog nadzora podizanje razine stanja sigurnosti prometa na cestama, ali i utjecanje na promjene ponašanja  kod sudionika u prometu radi smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometu.”, poručuju iz PU primorsko-goranske.

Policija na suradnji zahvaljuje građanima, koji su se svojim prijedlozima lokacija za nadzor brzine  aktivno uključili  u pripremu provedbe 24-satnog nadzora.

“Zaprimljeno je stotinjak prijedloga građana od kojih je dio usvojen te će se i na tim lokacijama provesti nadzor brzine kretanja vozila.”, poručili su iz policije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari